Zvezdi uloga favorita, ali „plavi” bez bijele zastave

Rival „plavih” u polufinalu, u subotu od 12.30 časova, je favorit fajnal-fora u Laktašima - Crvena zvezda. U drugom polufinalu (14.30) igraće Mega i Igokea.
330 pregleda 1 komentar(a)
Radule Raspopović i Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Radule Raspopović i Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2018. 21:18h

U dobrom klupskom raspoloženju, zbog uspjeha seniorskog tima u ABA ligi (trenutno prvo mjesto na tabeli) i Evrokupu (izborili plasman u četvrtfinale), juniori KK Budućnost Voli danas su otputovali u Laktaše, gdje ih u subotu i nedjelju očekuje finalni turnir juniorske ABA lige.

Pored Podgoričana, u završnici regionalnog takmičenja učestvuju i Crvena zvezda, Mega Bemax i Igokea.

"Imamo žestoku konkurenciju na fajnal-foru u Laktašima. Prije svega mislim na Crvenu zvedu i Megu, ekipe koje već sedam-osam sezona imaju vrhunske rezultate i redovno igraju završnicu juniorske Evrolige. Ovi podaci dovoljno govore o kvalitetu turnira", rekao je na konferenciji za novinare u sportskom centru Budućnosti u Donjoj Gorici Petar Mijović, šef stručnog štaba juniorskog pogona Budućnost Volija.

Rival „plavih” u polufinalu, u subotu od 12.30 časova, je favorit fajnal-fora u Laktašima - Crvena zvezda. U drugom polufinalu (14.30) igraće Mega i Igokea.

"Zvezda na završni turnir stiže nakon apsolutne dominacije na polufinalnom turniru, trenutno je na čelu srpske juniorske lige, a u svojim redovima ima četiri reprezentativca Srbije koji su na prethodnom prvenstvu Evrope osvojili titulu šampiona. Riječ je o klubu koji ima jako dug kontinuitet dobrog rada u svim selekcijama i sve to govori kakvo na iskušenje očekuje", dodao je Mijović.

Juniori Budućnosti su plasman na fajnl-for izborili drugim mjestom na turniru u Zagrebu, sa po dvije pobjede i poraza, iza Igokee, a ispred Cedevite, Olimpije i Partizana. Crvena zvezda je sa sve četiri pobjede osvojila turnir u Beogradu, ispred Mega Bemaxa, Cibone, MZT-a i Mornara...

"Rival u polufinalu nam je sjajna ekipa, svjesni smo kvaliteta Crvene zvezde dokazanog i u Evroligi i u ABA ligi i u srpskom prvenstvu, ali mi ne ulazimo u taj meč s bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da priredimo iznenađenje i napravimo dobar rezultat na fajnal-foru", rekao je kapiten juniorskog tima Budućnosti, Radule Raspopović.

Trener Budućnosti je naglasio da je njegova ekipa u specifičnoj situaciji zbog činjenice da su se tri igrača priključila tek pred odlazak na fajnal for.

"Bojić trenira sa prvim timom, Slavković i Vujović koji su na pozajmici u Lovćenu. Pokušali smo da u skladu sa datim okolnostima, ipak, uklopimo sve i pružimo maksimum. Putujemo motivisani, zdravi i spremni, i sa ambicijom da dobijemo obje utakmice. To, naravno, neće biti nimalo lako što ne mijenja našu želju", istakao je Mijović.

Pobjednici polufinalnih duela će igrati finale u nedjelju od 17 sati, poraženi će dva i po sata ranije igrati za treće mjesto.

Bonus video: