presudna uloga

Majkl Džordan spasao NBA ligu

Kako javlja ESPN, Džordan, jedini je Afroamerikanac koji je većinski vlasnik NBA kluba, kontaktirao je Krisa Poa uoči sastanka koji su održali vlasnici kako bi bolje razumio šta je to što igrači žele da ostvare i ponudio je pomoć

3026 pregleda 0 komentar(a)
Foto: espn
Foto: espn

Majkl Džordan je spasao NBA ligu - nakon njegovog posredovanja, u ulozi vlasnika Šarlot Hornetsa, igrači su pristali da nastave da igraju, nakon bojkota i prijetnje prekidom zbog novih slučajeva policijske torture nad Afro-amerikancima.

Kako javlja ESPN, Džordan, jedini je Afroamerikanac koji je većinski vlasnik NBA kluba, kontaktirao je Krisa Pola uoči sastanka koji su održali vlasnici kako bi bolje razumio šta je to što igrači žele da ostvare i ponudio je pomoć.

On je ubijedio ostale vlasnike da je glas igrača važan i presudan.

"Sada nije vrijeme da mi pričamo. Trenutno je slušanje mnogo bolje od pričanja", rekao je Džordan.

Vlasnici su ga podržali, a mnogi su se složili da liga treba da se nastavi i da je teren i dalje prava platforma kako bi se čuo glas igrača koji pozivaju na jednakost, pravdu, zaštitu ljudskih prava...

"Majkl je savršena osoba ovu ulogu. Bio je vrhunski igrač koji je osvajao prvenstva. Takođe, vlasnik je kluba na malom tržištu. On ima kredibilitet kod vlasnika i igrača", rekao je jedan od zvaničnika lige.

Takmičenje u NBA plej-ofu trebalo bi da se nastavi tokom vikenda.

Preporučujemo za Vas