Budućnost može da igra sa svima: Ko su potencijalni rivali u četvrtfinalu

Budućnost teorijski još može i do prvog mjesta u grupi, za to joj je potrebna pobjeda nad Lokomotivom u gostima naredne srijede, i to veća od šest poena, te trijumf nad Cedevitom u Podgorici
65 pregleda 10 komentar(a)
Danilo Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Danilo Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2018. 09:35h

Prošle sezone Budućnost Voli je takmičenje u Evrokupu završila sa deset poraza u prvoj fazi.

Godinu kasnije je među osam najboljih timova u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju. Promijenjen je tim, ali je i napravljen tim, došao je novi trener, ali je stvorena i hemija, koja je, moguće, bila limitirajući faktor u prošlosti.

"Sve što smo do sada ostvarili, osvarili smo zbog toga što dišemo kao jedan, što smo od početka sezone skladna i složna porodica“, rekao je Danilo Nikolić, sinoć nakon meča sa Trentom, u kome je pogocima sa linije slobodnih bacanja donio pobjedu Budućnosti nakon dva produžetka 106:105.

„Ostvarili smo veliku pobjedu. Trento je ekipa koja nam ne odgovara jer ima nisku postavu i forsira brzu igru. Utakmica je bila sa mnogo oscilacija, a na kraju smo imali više snage, sreće i koncentracije. Srećan sam zbog pobjede i sreće momaka koje vodim,“ rekao je trener Aleksandar Džikić.

Drugi dio posla za Budućnost odradila je Lokomotiva, pobjedom nad Cedevitom, pa je Budućnost dva kola prije kraja izborila prolaz među osam najboljih.

Budućnost teorijski još može i do prvog mjesta u grupi, za to joj je potrebna pobjeda nad Lokomotivom u gostima naredne srijede, i to veća od šest poena, te trijumf nad Cedevitom u Podgorici.

Neporaženi ruski tim je, međutim, ubjedljivi favorit, realno je očekivati da "plavi" sa mjesta broj dva uđu u plej-of.

Pored Lokomotive i Budućnosti, plasman u četvrtfinale obezbijedila je Darušafaka, vjerovatno kao pobjednik grupe E, nakon što je ostvarila maksimalan učinak u prva četiri meča. Ukoliko se ne dogode iznenađenja u posljednja dva kola, Darušafaka će biti rival "plavih" u borbi za polufinale.

Drugom mjestu u toj grupi najbliža je Gran Kanarija.

U grupi F, Bajern je blizu prvog mjesta, za poziciju broj dva boriće se Zenit i Torino.

U grupi H, Vilerban i Ređo Emilija imaju po tri pobjede, a Uniks dvije.

Rano je, naravno, za projekcije i prognoze, ostala su još dva kola, ali ono što je zaključak - Budućnost u ovom takmičenju može da igra i da pobijedi svakog rivala. Mogla je i Lokomotivu u Podgorici...

Bonus video: