Zvanično: NBA plej-of se nastavlja u subotu

Sezona je prekinuta u srijedu nakon što su košarkaši Milvokija odbili da izađu na teren na meč sa Orlandom u znak protesta zbog novih policijskih brutalnosti prema Afro-amerikancima

4074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Još juče je bilo jasno da će se NBA plej-of nastaviti, a sada je stigla i potvrda od čelnika lige.

Mečevi doigravanja na programu su u subotu, objavio je komesar lige Adam Silver, ali još nije definisan raspored utakmica.

Sezona je prekinuta u srijedu nakon što su košarkaši Milvokija odbili da izađu na teren na meč sa Orlandom u znak protesta zbog novih policijskih brutalnosti prema Afro-amerikancima, te nakon ranjavanja Džejkoba Blejka u Viskonsinu.

Ubrzo su se pridružili svi klubovi, a igrači porukama na društvenim mrežama iskazali ogorčenje i bijes zbog stanja u zemlji.

U jedno momentu je izgledalo da je sezona završena, ali se dan kasnije sve promijenilo...

"Imali smo iskren i produktivan razgovor između igrača, trenera i vlasnika timova", stoji u saopštenju.

Istovremeno je objavljeno da je stotinak zaposlenika NBA odlučilo da prestane s radom u petak u ime borbe protiv rasne nepravde, a taj je i podržao Silver.

"Čuo sam nekolicinu vas i razumijem bol, ljutnju i frustraciju koju osjećaju neki u ovom trenutku. To su izuzetno teški trenuci, posebno za one koji su ovdje u Orlandu daleko od svojih porodica i prijatelja", istakao je Silver.

Bonus video: