ABA liga izabrala predsjedništvo, Partizan prijeti: Za ovo bi neko mogao da odgovara

Na čelu su Đorđe Pavićević (Mornar), Željko Žilavec (Zadar) i Zoran Tošković (FMP)

10454 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

ABA liga je formirala predsjedništvo za sezonu 2020/21, a čine ga Đorđe Pavićević (Mornar), Željko Žilavec (Zadar) i Zoran Tošković (FMP).

Na sjednici je prva tačka bila upravo formiranje rukovodstva, a za predsjednika je biran Zoran Tošković, iako se prethodno Partizan protivio toj odluci.

"Predsjedništvo u ovom obliku ne postoji, jer FMP nema vlasnički udio u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige! Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i Partizan će ih tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju”, saopštio je beogradski klub.

Navodi se i da se razgovaralo o opcijama igranja i protokolu usljed koronavirusa, kao i o opcijama u slučaju prekida takmičenja.

Takođe, dogovoren je i vansudski sporazum ABA lige i Crvene zvezde, a članovi predsjedništva su se jednoglasno složili da je neophodno zakazivanje novog zasijedanja što je prije moguće, sa ciljem da se obezbijedi realizacija odluka donijetih na prethodnim sjednicama i omogući nesmetano funkcionisanje.

Bonus video: