Budućnost Voli - Mornar, duel u plej-ofu: Šta čeka crnogorske timove do kraja

Oba tima zadržaće trenutne pozicije i ako do kraja regularnog dijela sezone izgube jednu utakmicu, što će se dogoditi u nedjelju, kada se igra crnogorski derbi u barskoj “Topolici”
71 pregleda 5 komentar(a)
kk budućnost kk mornar, Foto: Savo Prelević
kk budućnost kk mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2018. 11:24h

Nakon pobjede Mornara u Zadru, sinoć u derbiju 17. kola ABA lige velike su šanse da će Crna Gora prvi put u istoriji imati dva predstavnika u plej-ofu.

Pet kola prije kraja, Budućnost Voli je prva na tabeli, a barski tim četvrti, sa pobjedom više od najbližeg pratioca Partizana, i boljim međusobnim skorom od “crno-bijelih”.

I Budućnost i Mornar, dakle, drže situaciju u svojim rukama, što je idealna pozicija pred rasplet. Oba tima zadržaće trenutne pozicije i ako do kraja regularnog dijela sezone izgube jednu utakmicu, što će se dogoditi u nedjelju, kada se igra crnogorski derbi u barskoj “Topolici”.

Sve to, naravno, uz uslov da rivali, od kojih crnogorski timovi imaju pobjedu više - Crvena zvezda i Partizan, ostvare maksimalan učinak u posljednjih pet kola.

Budućnost do kraja ima tri teška iskušenja u gostima – nakon Bara, ide u goste Cedeviti i Partizanu, a dva, na papiru, lakša meča kod kuće, protiv MZT-a i FMP-a.

Mornar, s druge strane, poslije Budućnosti, gostuje Igokei, pa dočekuje Cedevitu, zatim putuje u Zagreb Ciboni i na kraju čeka MZT.

Ono što Baranima ide u prilog je i raspored rivala. Partizan, od koga imaju pobjedu više, u narednom kolu igra sa Crvenom zvezdom, a do kraja ga čekaju i mečevi protiv Budućnosti u Beogradu i Cedevite u Zagrebu.

FMP, od koga Mornar ima dva trijumfa više, i slabiji međusobni skor, igra takođe protiv Crvene zvezde i Budućnosti.

Možda je rano za kalkulacije, ali na osnovu rasporeda i nekih projektovanih rezultata, jasno je da Mornar u finiš ulazi kao ubjedljivi kandidat za plej-of.

Budućnost je, naravno, i matematički u doigravanju, a predstoji joj borba za prvo mjesto, iz koje, pokazala je to u dosadašnjem toku sezone, može da izađe kao pobjednik.

Raspored do kraja

18. kolo

Mornar - Budućnost Voli

Cibona - FMP

Igokea - Zadar

Crvena zvezda - Partizan

Olimpija - Cedevita

Mega Bemax – MZT

19. kolo

Igokea – Mornar

Cedevita – Budućnost Voli

Partizan - Mega Bemax

FMP - Crvena zvezda

Zadar – Cibona

MZT - Olimpija

20. kolo

Budućnost Voli - MZT

Mornar - Cedevita

Olimpija - Partizan

Mega Bemax - FMP

Crvena zvezda - Zadar

Cibona - Igokea

21. kolo

Partizan – Budućnost Voli

Cibona – Mornar

Igokea – Crvena zvezda

FMP - Olimpija

MZT - Cedevita

Zadar - Mega Bemax

22. kolo

Budućnost Voli - FMP

Mornar - MZT

Olimpija - Zadar

Cedevita - Partizan

Crvena zvezda – Cibona

Mega Bemax - Igokea

Bonus video: