Kazins kao Vilt Čemberlen, Baksi otpustili Kida pa dobili Sanse

"Bugi" je dao 44 poena uhvatio 24 skoka i podijelio 10 asistencija. Uz sve to cental NOLA je ima i 4 ukradene lopte
55 pregleda 2 komentar(a)
DeMarkus Kazins, Foto: Twitter
DeMarkus Kazins, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.01.2018. 08:25h

DeMarkus Kazins, centar Nju Orleans Pelikansa odigrao je meč za istoriju protiv Čikago Bulsa.

"Bugi" je dao 44 poena uhvatio 24 skoka i podijelio 10 asistencija. Uz sve to cental NOLA je ima i 4 ukradene lopte.

Poslednja partija sa ovakvom monstruoznom statistikom, zabilježena je prije čak 50 godina, kada je legendarni Vilt Čembrlen zabilježio tripl dabl sa 40+ poena i 20+ skokova.

Kakva je bila partija Kazinsa najbolje se ogleda u tvitu LeBrona Džejmsa koji je napiusao: "Alo Bugi iskuliraj malo. Dođavola kako "bolesna statistika".

Pekilansi i Bulsi su pružili sjajan meč svima u Smuti King Centru. Neizsvjesna utakmica, puna preokreta i sa dosta poena riješena je tek poslije produžetaka.

Čikago je bolje otvorio meč, međutim NOLA je uspjela da se "trgne" i privede prvu četvrtinu u svoju korist.

Do poluvremena je bila egal utakmica, da bi krajem treće četvrtine i početkom četvrte Bulsi serijom došli do +13 na četiri minuta do kraja meča.

Ali onda kreće, prvo trojka Kazinsa, pa poeni Entoni Dejvisa i Džrua Holideja, za vođstvo Pelikansa 22 sekunde prije kraja meča.

Tada je tek postalo "vruće" u glavnom gradu Luizijane. Prvo je domaću publiku utišao finski ruki Lauri Markanen, da bi Dejvis sa druge strane bio precizan oba puta.

Iako je ostalo svega 3,2 sekunde do kraja NOLA nije branila napad, već je Darijus Miler faulirao Džastina Holideja i time meč uveo u produžetak.

Entoni Dejvis je morao ranije da napusti meč zbog šest ličnih grešaka, ali Kazins je nastavio sa svojom simultankom, koja je donije pobjedu u produžetku.

Na kraju 132:128 za NOLA.

Pored Kazinsa, istakao se Entoni Dejvis. "Obrva" je dao 34 poena imao 9 skokova i 5 asistencija.

Bulsi su pružili pravu timsku igru, pa je tako čak šest igrača bilo sa dvocifrenim učinkom. Lopez i Grant su ubacili po 22 (Grant je dodao i 13 asistenicja), Zek LaVine je dao 19, Holidej 15, Mirotić i Markanen po 14 poena.

Sinoć je NBA ligom odjeknula vijest da su Milvloki Baksi otpustili trenera Džejsona Kida.

Nekada velika NBA igračka zvijezda, dobila je otkaz tako u sredini sezone, u trenutku kada su Baksi u borbi za doigravanje.

Dok se nagađaju razlozi zbog kojih je Kid dobio otkaz (najvjerovatnije zbog toga što više pažnje posvećivao odbrani, u kojo su Baksi tek 24. ekipa NBA lige), trenersko mjesto za sada je ponuđeno njegovom asistentu Džou Pruntu.

Baksi su tako na izašli na megdan Finiks Sansima bez Kida ali i bez prve zvijezde tima Janisa Antetokounmpa, koji je javno podržao bivšeg trenera, i koji je prema navodima ESPN-a teško podnio otkaz Kidu.

U Janisovom odsustvu, mjesto "prve violine" preuzeo je Kris Midlton koji je sa 35 poena predvodio tim iz Viskonsina do pobjede.

Midltona je dobro ispratio prošlogodišnji najbolji ruki, Malkom Brogdon koji je meč završio sa 32 poena.

Kod Finiksa se istakao "zaboravljeni" Greg Monro koji je svojoj bivšoj ekipi dao 19 poena.

Rezultati

  • Hornets – Kings 112:107
  • Hoks – Džez 104:90
  • Rokets – Hit 99:90
  • Grizlis – 76ers 105:101
  • Baks – Sans 109:105
  • Pelikans – Buls 132:128 (2p)
  • Meveriks – Vizards 98:75
  • Nagets – Trejlblejzers 104:101
  • Timbervulvs-Klipers 126:118

Bonus video: