CSKA - Budućnost Voli: Najlakša utakmica

Adekvatna riječ kojom bi se opisao eventualni trijumf tima Jasmina Repeše u večerašnjem meču u „Megasport areni” (početak u 18 časova po našem vremenu), u našem jeziku ne postoji
2237 pregleda 0 komentar(a)
Erl Klark na utakmici sa CSKA u Podgorici
Erl Klark na utakmici sa CSKA u Podgorici

Ono što se desilo 23. novembra, kada su košarkaši Budućnost Volija nadoknadili minus 17 i košem Danila Nikolića 5,4 sekunde prije kraja savladali CSKA u grotlu „Morače”, bilo je čudo nad čudima.

Pobjeda povratnika u Evroligu nakon 15 sezona u nižim takmičenjima nad klubom koji je za to vrijeme tri puta bio šampion Evrope i nije stigao do fajnl-fora samo jednom, nikako drugačije ne može da se nazove.

A adekvatna riječ kojom bi se opisao eventualni trijumf tima Jasmina Repeše u večerašnjem meču u „Megasport areni” (početak u 18 časova po našem vremenu), u našem jeziku ne postoji.

Zbog toga se samo najveći optimisti mogu nadati produžavanju pobjedničke serije na osam u svim takmičenjima, tj. četiri u eliti...

- Idemo u Moskvu da odigramo najbolje što možemo. Imamo vrlo dobar kontiuitet rezultata, podigli smo formu i ovakva utakmica je prilika da vidimo gdje smo. Nema dileme da je CSKA veliki favorit, ali svaku utakmicu, pa i ovu, trebalo bi gledati kao veliku priliku za dokazivanje - realan je Repeša.

Erl Klark je na prvoj utakmici sa „armejcima” odigrao gotovo perfektno - trojke je šutirao 4-3, za dva i sa slobodnih bacanja bio nepogrešiv (po 3-3) za 18 poena, a imao je i po dva skoka i asistencije. Iskusni Amerikanac je svjestan da je ruski gigant apsolutni favorit, ali se ne predaje.

- Svi znamo koliko je CSKA jaka ekipa. Svake godine je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige. Nemamo šta da izgubimo, moramo da odigramo rasterećeno, ali sa velikim nivoom koncentracije, pogotovo u odbrani. U dobroj smo seriji rezultata i moramo da damo sve od sebe da probamo da dođemo do iznenađenja - rekao je Klark.

CSKA ove sezone ima pet poraza u Evroligi, a samo jedan u Moskvi. I to iznenađujući, jer je Makabi trijumfovao 93:76 i upisao prvu pobjedu u glavnom gradu Rusije poslije više od 15 godina. Tim Dimitrisa Itudisa sebi može da dozvoli novi kiks, jer je teško vjerovati da može da padne ispod 4. mjesta i izgubi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, ali ne smije da se kocka sa ugledom...

14,7 poena prosječno postižu Vil Klajburn i Kori Higins (pod znakom pitanja za večerašnji meč), koji su prvi strijelci CSKA. Tik iza njih je Nando de Kolo (13,9)

7,1 skokova po utakmici ima Vil Klajburn i jedini u tom segmentu ima prosjek iznad pet u timu Dimitrisa Itudisa

Bonus video: