Mornar u Zadru: Barani igraju ključni meč za plej-of

"Uz dužno poštovanje domaćina, nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe u ABA ligi. U posljednjih šest kola upisali smo pet pobjeda, od kojih tri u gostima. Nemamo kud nazad, ne daju nam rezultati", jasan je Pavićević
60 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.01.2018. 11:15h

Četiri uzastopne pobjede u ABA ligi su približile košarkaše Mornara plej-ofu ABA lige, peta bi bila ključna za doigravanje - izabranici Mihaila Pavićevića večeras (21 čas) gostuju Zadru, timu koji ima pobjedu manje od njih i uz Partizan im je glavni konkurent u borbi za 4. mjesto.

Uprkos visokoj temperaturi i jakoj upali koju je imao proteklih dana, Pavićević će voditi ekipu u dvorani koja nosi ime legende ex-YU košarke, Krešimir Ćosića.

"Očekuje nas teška utakmica i kvalitetan rival, koji je kao i mi u dobroj formi. Ali, ne vjerujem u našu pobjedu ne bih ovako „nagrđen“, sa nezaliječenom upalom, ni kretao na put. Osim toga, znamo da nas u dvorani „Krešimir Ćosić“ čeka paklena, prava košarkaška atmosfera, u kojoj uživam. Publika nosi svoje ljubimce, ali pomaže i protivničkim igračima da spoznaju od kakvog su materijala napravljeni. Košarka, u svakom slučaju, nije igra za pozorišni ambijent", rekao je Pavićević.

Iskusni stručnjak poručuje da je utakmica u Zadru meč-lopta za plej-of.

"Uz dužno poštovanje domaćina, nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe u ABA ligi. U posljednjih šest kola upisali smo pet pobjeda, od kojih tri u gostima. Nemamo kud nazad, ne daju nam rezultati", jasan je Pavićević.

Svih 12 igrača su spremni i žele novu „recku“ u gostima.

"Vjerujem da će publika u Zadru uživati u dobroj i neizvjesnoj utakmici. U prošloj sezoni smo dva puta poraženi od Zadrana, sada imamo šansu da se, poslije pobjede kod kuće, u potpunosti revanširamo. Ako nametnemo svoju igru, bićemo na putu da to ostvarimo", istakao je kapiten Marko Mijović.

Barani odmah poslije meča nastavljaju put ka Budimpešti, jer već u srijedu igraju meč 4. kola grupe K druge faze FIBA Evropa kupa protiv Solnoka.

Bonus video: