fotografija i priča koja je obišla svijet

Eks-Ju asovi o ludoj noći u Orlandu: Pretvorili smo restoran u klub

Vučević (Crna Gora), Marjanović, Jokić (Srbija), Nurkić (BiH), Dončić, Dragić, Čančar (Slovenija), Hezonja i Zubac (Hrvatska) - imali su noć za pamćenje, otkrio je "The Athletic"

11417 pregleda 85 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dvije fotografije iz NBA balona u Orlandu, objavljene krajem avgusta, obišle su svijet.

Grupa momaka, košarkaških asova, za jednim stolom - Balkan boys, ekipa iz eks-Jugoslavije, okupila se u trenucima dok je prijetio prekid sezone, nakon kratkotrajnog bojkota zbog rasnog nasilja u SAD.

Vučević (Crna Gora), Marjanović, Jokić (Srbija), Nurkić (BiH), Dončić, Dragić, Čančar (Slovenija), Hezonja i Zubac (Hrvatska) - imali su noć za pamćenje, otkrio je "The Athletic".

"Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali kakav će trag ostaviti na nas sljedećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub", kazao je as Majamija Goran Dragić, koji je uz Nikolu Jokića (Denver) i Ivicu Zubca (LA Klipers) još u "balonu".

"Nismo znali da li nam je to posljednja noć, pa smo odlučili da se malo zabavimo".

Dragić otkriva za "The Athletic" da je na meniju bila i rakija, da se iz mobilnih telefona puštala muzika sa naših prostora...

"Ja sam više za pivo. Nisam za ta jaka pića, ipak su Jokić, Marjanović, Vučević mnogo jači momci od mene", kazao je Dragić.

Nikola Vučević je nakon objavljivanja teksta, ostavio poruku na Twitteru:

"Noć za knjige".

“Kada oko sebe imaš ljude koji pričaju istim jezikom, a na drugom si kraju svijeta, zatvoren, daleko od porodice - to pomaže", kazao je Ivica Zubac.

U američkim medijima se podsjeća na krvavi raspad bivše Jugoslavije, ali...

"Mislim da ova fotografija govori mnogo. Sjajno je vidjeti sve nacije, sve religije - sve nas zajedno. To što je bilo bilo je. Niko nije želio rat. Svi pate u ratu", rekao je Dragić.

Za stolom preko puta sjedio je Majk Meloun, trener Denvera.

"Momci su imali svoju zabavu istočnog bloka. Oni imaju jako puno toga zajedničkog. To im jako pomaže. Oni su se u balonu odlično zabavili i tako bi trebalo da bude. Mislim da je to odlično. Takođe, pogledajte samo koliko je talenta za tim stolom. Ako bi se bivša Jugoslavija ujedinila, bio bi to paklen tim", kazao je Meloun.