Boston eliminisao prvaka, Denver "preživio" nakon preokreta

Slavlje Seltiksa u "majstorici", Nagetsi nadoknadili zaostatak od 16 poena protiv Klipersa

10131 pregleda 29 reakcija 0 komentar(a)
Džejson Tejtum, Foto: REUTERS
Džejson Tejtum, Foto: REUTERS

Aktuelni NBA prvak, ekipa Toronto Reptorsa, neće imati priliku da odbrani titulu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Reptorsi su u "majstorici" poraženi od Boston Seltiksa rezultatom 92-87, u seriji u kojoj su se dvaput vraćali nakon zaostatka od 0-2 i 2-3 u pobjedama.

Ekipa Breda Stivensa je tako izborila treće finale Istočne konferencije u četiri godine, a Džejson Tejtum je u pobjedi Bostona postao drugi najmlađi igrač nakon Kobija Brajanta koji je u odlučujućoj utakmici imao najmanje 25 poena, 10 skokova i pet asistencija - bio je najbolji u svom timu sa 29 koševa, 12 uhvaćenih lopti i sedam uspješnih dodavanja.

Seltiksi će u finalu Istoka igrati protiv Majami Hita. Tim Erika Spolstre je lakše nego očekivano eliminisao Milvoki Bakse sa 4-1 u seriji.

Naše utakmice nisu za one sa slabim srcem - napisali su na Fejsbuk stranici Denver Nagetsi nakon preokreta i pobjede protiv Los Anđeles Klipersa.

Nagetsi su u posljednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od čak 16 poena i slavili sa konačnih 111-105, iako su u prvom poluvremenu postigli svega 44 poena.

Tim iz Kolorada je smanjio prednost Klipersa na 3-2, a najbolji među slavljenicima bili su Nikola Jokić sa 22 koševa, 14 skokova i pet uspješnih dodavanja, i Džamal Marej sa 26 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Bonus video: