KK MORNAR SE OGLASIO SAOPŠTENJEM

Neka ovu našu poruku čelnici Evrolige i Evrokupa shvate kao izvinjenje

Barani su ljetos čudnom odlukom čelnika Evrokupa izostavljeni sa spiska učesnika drugog po jačini evropskog takmičenja, a nakon brojnih žalbi i primjedbi žele da "spuste loptu"

6329 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Košarkaški klub Mornar oglasio se saopštenjem, poslavši poruku pomirenja čelnicima Evrolige i Evrokupa.

Barani su ljetos na volšeban način izostavljeni sa spiska učesnika drugog po jačini evropskog takmičenja, Evrokupa, a onda su odlučili da učestvuju u najslabijem - FIBA Evrokupu, nakon što su zakasnili da pošalju prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona, u kojoj su učestvovali prošle sezone.

"Kada smo primili vijest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mjesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući “otrovne strelice” i lijevo i desno, napadajući i one koji nisu doprinijeli takvoj odluci.

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice, niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvjereni da smo na parketu zaslužili mjesto u Evrokupu, spremili smo ovog ljeta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na startu priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dvije pobjede nad abaligašima.

Vjerujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumjeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvjereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, „Ponosu Bara”, klubu svijetle tradicije", navodi se u saopšetnju.