Nova stepenica ka sanjanom 1. mjestu

Podgoričani u „Morači” igraju protiv tima koji je izgubio šest mečeva zaredom
82 pregleda 16 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Savo Prelević
Danilo Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2018. 09:14h

Do kraja ABA lige košarkaši Budućnost Volija imaju još šest utakmica. Pet trijumfa im je dovoljno za 1. mjesto pred plej-of šta god da uradi najbliži pratilac, Crvena zvezda, a još jedan dio u pobjednički mozaik bi morao da se ugradi večeras - Podgoričani u „Morači” od 19 časova dočekuju Olimpiju.

Posrnuli slovenački gigant je pretposljednji na tabeli i još ne mora da brine za opstanak samo zbog činjenice da MZT igra očajnu sezonu.

Tim Aleksandra Džikića je, s druge strane, u odličnoj formi, gura sjajno i u regionalnom takmičenju i u Evrokupu, u kojem je blizu četvrtfinala, ali niko ne pomišlja na opuštanje. Džikić to ne dozvoljava.

„Nažalost, i Olimpija i mi imamo probleme - povrede, umor, raspored utakmica... Veći pritisak je na nama, oni će biti rasterećeni, nemaju šta da izgube u Podgorici”, upozorio je čovjek koji je kao trener Olimpije bio prvak Slovenije 2008. godine, a onda još tri puta to uradio sa Krkom.

Ljubljančani imaju svega pet pobjeda i 11 poraza, a čak šest uzastopnih. Posljednji su doživjeli prije osam dana u Baru, gdje je Mornar rutinski slavio (101:81).

„Sastav Olimpije ne odgovara njenoj trenutnoj poziciji, jer ima nekoliko vrlo dobrih igrača. Pored toga, u odnosu na našu prvu utakmicu biće jači za Betla, a tim je pojačan i sa vrlo iskusnim Mirzom Begićem i Igorom Tratnikom, i ima novog trenera. Ne smijemo da uđemo u meč sa manje koncentracije i energije, jer gosti to vrlo lako mogu da iskoriste”, naglasio je Džikić.

Budućnost ima devet pobjeda više u ABA ligi od večerašnjeg rivala, kojeg je u Ljubljani savladala prilično lako (88:79, bilo je i 17 poena razlike), za devet dana je redom srušila Crvenu zvezdu, Cedevitu, Mega Bemaks i Trento, ali opuštanja nema.

„Plavi” će večeras igrati bez mladog beka Petra Popovića, koji će pauzirati mjesec, a mogao bi da debituje Džastin Dolman.

„Očekuje nas izuzetno težak meč, i zbog naše situacije, i zbog kvaliteta protivnika. Olimpija nema šta da izgubi, pritisak je na nama, a takve utakmice su uvijek najteže”, istakao je Danilo Nikolić.

Bonus video: