Mornar u Evrokupu, i to u grupi sa Budućnost Volijem!

Odustao je izraelski Makabi Rišon Lecion, pa će šampion Crne Gore iz 2018. igrati u grupi B sa svojim najvećim rivalom

23790 pregleda 97 reakcija 12 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO
Foto: BETAPHOTO

Prije dva dana, predsjednik Mornara Đorđije Pavićević je objavio saopštenje u kojem se izvinio čelnicima Evrolige što je burno reagovao kad njegov klub nije dobio zasluženo mjesto u Evrokupu.

Poručio je da u Baru vjeruju da će "čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumjeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu".

I šansa je stigla - Mornar je jutros dobio poziv za učešće u Evrokupu!

Odustao je izraelski Makabi Rišon Lecion, pa će šampion Crne Gore iz 2018. igrati u grupi B sa svojim najvećim rivalom, Budućnost Volijem.

Mornar će u 1. kolu, 30. septembra, gostovati Ulmu, potom dočekati Unikahu i Brešu, u 4. kolu ide u Pariz na noge Bulonj Metropolitanu, a prvi crnogorski derbi je 28. oktobra u "Topolici".

Da je barski klub prije žrijeba bio potvrđen kao učesnik Evrokupa, ne bi mogao da bude u grupi sa Budućnosti, ali ni sa Partizanom i Cedevita Olimpijom.

Sada je, međutim, nemoguće da se ponovo obavlja žrijeb, zbog čega je Mornar samo zamijenio izraelski klub...

Makabi je od Evrokupa odustao u utorak, navodeći probleme sa logistikom i finansijama, koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

Litvanski Juventus je juče na Tviteru objavio da mu je ponuđeno mjesto, ali da "Utenas arena" ne ispunjava brojne uslove, počevši od kapaciteta od 2.000 mjesta i da je nastup već ponuđen drugom klubu.

Ispostavilo se da je taj klub Mornar, koji je prihvatio poziv i obavijestio Fibu da odustaje od njenog Evropa kupa...

Bonus video: