MORNAR DOVEO DŽASTINA ROBINSONA

Admiralov sin - pojačanje za budućnost

Robinson vjerovatno na početku barske avanture neće imati značajnu ulogu u Mornaru, pa je moguće da bude pozajmljen nekom crnogorskom klubu

15243 pregleda 35 reakcija 4 komentar(a)
Foto: goduke.com
Foto: goduke.com

Dan nakon što je dobio pozivnicu za Evrokup, Mornar je doveo i peto pojačanje ovog ljeta.

Stigao je Džastin Robinson, igrač najskromnije igračke biografije od svih prethodnih pridošlica u Bar, ali najzanimljivije životne, jer je sin jednog od najboljih centara svih vremena, Dejvida Robinsona.

Čuveni Admiral je čitavu karijeru proveo u San Antoniju, osvojio dvije titule, bio MVP NBA lige 1995. godine i sa Timom Dankanom bio član vjerovatno najboljeg centarskog tandema u istoriji košarke.

Godinu nakon što je postao MVP, dobio je sina Džastina, koji je 2015. dobio poziv čuvenog trenera Majka Kšiževskog da studira na Univerzitetu Djuk.

Kao član "plavih đavola" je imao potpuno epizodnu ulogu, jer je za četiri godine odigrao svega 55 utakmica i prosječno bilježio 1,6 poena, a u posljednjoj sezoni 2,8.

Najbolje mečeve je odigrao na kraju boravka na Djuku, jer je protiv NC Stejta i Sjeverne Karoline stigao do trećeg i četvrtog dvocifrenog učinka u dresu čuvenog tima.

Robinson vjerovatno na početku barske avanture neće imati značajnu ulogu ni u Mornaru, pa je moguće da bude pozajmljen nekom crnogorskom klubu...