ostoja mijailović smatra da čović pravi predstavu

Partizan: ABA liga može da počne, ne prihvatamo da tast Filipa Čovića bude predsjednik

Kasno sinoć otkazana je vanredna Skupština lige, a predsjednik Domagoj Čavlović u pismu klubovima poručio - "laku noć ABA ligo"

9287 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Što se tiče Partizana, ABA liga može da počne, kazao je Ostoja Mijailović prvi čovjek "crno-bijelih".

Kasno sinoć otkazana je vanredna Skupština lige, a predsjednik Domagoj Čavlović u pismu klubovima poručio - "laku noć ABA ligo".

Nepremostivi problem je stav Partizana oko sukoba interesa u odnosu Crvene zvezde i FMP-a, te odbijanje klubova da se o prirodi tog odnosa izjasni Sud za sportsku arbitražu u Lozani...

Mijailović, međutim, kaže da je sporna samo jedna tačka - da predsjednik lige bude Zoran Tošković, predstavnik FMP-a.

“Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni dio ABA, može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsjedava ABA ligom”, rekao je Mijailović za TV Prva.

“Ako je izabran kalendar, onda ABA liga može da počne. Oni predstavljaju da liga ne može da počne jer je još na snazi tužba KK Crvena zvezda. Nije istina da ja moju kompaniju ne mogu da vodim ako imam neku tužbu protiv nje. Ona nesmetano funkcioniše do okončanja postupka.”

Partizan, kaže, želi da liga bude regularna i ništa više:

“Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi.”

“Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucjenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsjednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja.”

Preporučujemo za Vas