Boston smanjio na 3:2: Braun prelomio meč pa poslao poljubac klupi Majamija

Naredni meč na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka

5631 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igrača Bostona, Foto: Reuters
Slavlje igrača Bostona, Foto: Reuters

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Majami Hit sa 121:108 i smanjili na 3:2, u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Najefikasniji kod Bostona bio je Džejson Tejtum sa 31 poenom, uz 10 skokova i šest asistencija, Džejlen Braun postigao je 28 poena, osam skokova i dvije asistencije, a Kemba Voker dodao je 15 poena i sedam asistencija.

Markus Smart upisao je 12 poena,imao po osam skokova i asistencija, kao i četiri ukradene lopte, dok je Danijel Tajs postigao je 15 poena, imao 13 skokova i tri rampe. Gordon Hejvord dao je 10 poena. Kod Hita je najzapaženiji bio Goran Dragić sa 23 poena i po četiri skoka i asistencije, Dankan Robinson ubacio je 20 poena, a Džimi Batler 17, uz po osam skokova i asistencija. Bem Adebajo postigao je 13 poena i imao po osam skokova i asistencija, a Dže Krauder i Tajler Hirou dali su po 14 poena.

Seltiksi su loše ušli u meč, promašili su prvih 11 od 12 šuteva i gubili sa 17:5, ali potom su se probudili, vratili se u igru, dok je Majami imao loše šutersko veče pošto su pogodili samo sedam trojki iz 36 pokušaja.

Na poluvremenu je Majami imao seda poena prednosti, da bi Boston u trećoj četvrtini ubacio čak 41 poena, dok je primio svega 25.

Džejlen Braun je postigao vezane trojke u četvrtoj četvrtini za 103:89 i tada je meč praktično odlučen.

On je tada poslao i poljubac ka klupi Hita, slično onome što je Tajler Hirou uradio klupi Seltiksa u prošlom meču.

Naredni meč na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka. U plej-ofu igra se na četiri pobjede.

Bonus video: