Mijović: Uvijek sam vjerovao u Ivanovića

Dobili smo sa Ridom ono što smo tražili, zadovoljni smo što smo večeras od čovjeka koji došao prije četiri-pet dana dobili ovakav učinak - istakao je Petar Mijović

22464 pregleda 92 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Petar Mijović je bio zadovoljan nakon pobjede nad Brešom, ali je priznao da konačnih 12 razlike (93:81) nije realan odnos snaga.

- Utakmica je bila mnogo teška, ovih 12 razlike ne oslikava dešavanja na terenu. S obzirom na to nam je ovo bila prva utakmica, bilo bi nam teško i sa slabijim ekipom, a ne sa Brešom, jer u sastavu ima igrače koji baš znaju da igraju košarku i imaju dobre sezone iza sebe. U jednom momentu, krajem treće i početkom posljednje četvrtine smo prepoznali momenat, odigrali jako dobru odbranu i zasluženo, ali jako teško, stigli do pobjede - rekao je Mijović.

Trener Budućnosti je prokomentarisao i odlično izdanje Nikole Ivanovića.

- Kad je prošle sezone igrao ispod nivoa, svi vi znate da sam baš snažno vjerovao da će doći momenat kada će kod njega stvari da „legnu“ i da opet, kao u sezoni kada je osvojena ABA liga, bude jedan od najvažnijih šrafova. Večerašnji meč za mene nije iznenađenje, jer je stigao izuzetno spreman na pripreme, odigrao i prijateljske utakmice jako dobro, i poenterski i u razigravanju visokih igrača. Srećan sam što je Nikola ponovo jedan od najvažnijih činioca, a sljedeći cilj je da to bude u kontinuitetu, da imamo Nikolu koji radi dobre stvari na obje strane terena.

Vili Rid zakucava preko Dušana Ristića
Vili Rid zakucava preko Dušana Ristićafoto: Savo Prelević

Odličan utisak je ostavio i Vili Rid.

- Pribojavao sam se njegovog uvođenja u igru, jer je stigao prije pet dana, a zbog testova nije odmah uključen. Nismo mogli da znamo šta će se desiti poslije dva puna treninga, jer je on još strano tijelo u odnosu na tim. Reagovao je energetski jako dobro, bio važan u zatvaranju reketa. Dobili smo sa njim ono što smo tražili, zadovoljni smo što smo večeras od čovjeka koji došao prije četiri-pet dana dobili ovakav učinak - istakao je Mijović.

Trener Breše Vinćenco Espozito je bio razočaran što njegov tim nije igrao čitav meč kao 20-25 minuta.

- Čestitke Budućnosti na pobjedi. Uvijek je važno da se dobije prva utakmica, to vam daje samopouzdanje. Protivnik je igrao dobro svih 40 minuta, a mi svega 20-25. Kad igrate tako protiv dobrih timova, ne možete da budete zadovoljni. Imali smo mnogo skokova manje, to je razočaravajuće, jer smo davali rivalu ekstra posjed. U posljednjoj četvrtini smo ostali bez energije, baš kao dva dana ranije na gostovanju Varezeu, kada smo vodili tri četvrtine, a onda požurili i dozvolili rivalu da pobijedi.

Bonus video: