NBA finale: Tim protiv zvijezda

Veliko finale najjače lige na svijetu, između LA Lejkersa i Majami Hita, počinje večeras, tri sata nakon ponoći

4679 pregleda 1 komentar(a)
Dejvis i Batler u duelu, Foto: AP Photo
Dejvis i Batler u duelu, Foto: AP Photo

Najčudnija sezona u istoriji NBA lige dostiže vrhunac - večeras, tri sata nakon ponoći, počeće finale između LA Lejkersa i Majami Hita, ekipa koje prošle sezone nisu ni stigle do plej-ofa!

Biće to sudar dva potpuno različita koncepta. U velikanu iz Grada anđela sve se vrti oko dva superstara, Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, u franšizi sa Floride ključna riječ je tim.

foto: Graphic News

Ako može da se izdvoji prva zvijezda u timu Erika Spolstre, onda je to Džimi Batler, ali opasnost prijeti sa svih strana - Bem Adebajo je nadmoćan u reketu i u odbrani i u napadu, u oba pravca sjajno igra i Džej Krauder, Tajler Hirou i Dankan Robinson su fenomenalni šuteri, a Goran Dragić je uvijek pravi kada je najpotrebnije. Tu je, naravno, i iskusni Andre Igudala, koji je u posljednjem meču Istočne konferencije protiv Bostona trojke gađao 4-4 i šesti put zaredom će igrati veliko finale...

Batler ni na jednoj od šest utakmica protiv Seltiksa nije bio prvi strijelac „vreline”, ali je bio dio koji je nedostajao u slagalici Spolstre i Peta Rajlija.

- Želimo da pobjeđujemo i hoćemo da pobjeđujemo velike - rekao je legendarni predsjednik Majamija prije godinu na promociji Batlera, za kojeg je procijenio da je među 10 najboljih igrača u NBA.

Bivši bek Čikaga, Minesote i Filadelfije je svjestan koliko težak zadatak čeka njegov tim u borbi za „Leri O’Brajen” trofej.

- Kao mnogo godina unazad, ako želite titulu, morate da preskočite tim koji vodi Lebron Džejms. I opet je, normalno, došlo do toga - rekao je Batler. Legendarni Medžik Džonson je pred finale na Tviteru postavio zanimljivo pitanje - za koga će navijati Dvejn Vejd: svog najboljeg prijatelja Lebrona ili Majami?

„Ovo zovemo win-win situacija, ali mi smo Hits nejšn”, odgovorio je slavni bek tima sa Floride.

Bonus video: