Barsi derbi protiv CSKA, Zenit iznenadio Efes, slavili i Žalgiris i Valensija

Bivši centar Budućnosti Hasan Martin bez promašaja u porazu Olimpijakosa

8085 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague
Ažurirano: 01.10.2020. 23:03h

I Barselona i CSKA su na startu sezone daleko od forme koju žele, ali debi Šarunasa Jasikevičijusa na klupi Katalonaca u Evroligi je bio uspješan.

"Blaugrana" je slavila 76:66 u duelu dva sastava koja pretenduju da sredinom naredne godine odlučuju i o tituli prvaka Evrope.

Ova runda je pripala Barsi, koja je u većem dijelu meča imala kontrolu.

Brendon Dejvis sa 18 i Nikola Mirotić sa 17 poena su predvodili domaćina, na drugoj strani se sa 15 istakao Tornike Šengelija.

Anadolu Efes je jedan od timova koji je prošle sezone najviše izgubio zbog pandemije koronavirusa, a početak nove nije bio dobar.

Tim Ergina Atamana je na startu poražen od Zenita - bogati ruski sastav je u Istanbulu slavio 73:69.

Domaćin se mučio tri četvrtine, a kada je u prvom dijelu posljednje stigao do sedam poena prednosti djelovalo je i da će doći do trijumfa.

Ali, Zenit se nije predao, na krilima Kevina Pengosa (koji je postigao posljednjih šest poena za svoj tim) preokrenuo je i odbranio vođstvo za veliku pobjedu.

Pengos je upisao 23 koša, uz sedam asistencija, dvocifren učinak je imao i Kej Si Rivers (14).

Kod domaćina, u čijem sastavu nije bio Šejn Larkin, bolji od ostalih je bio Vasilije Micić sa 17 pogodaka.

Iznenađenje je priredio i Žalgiris, koji je slavio u Pireju protiv Olimpijakosa - 68:67.

Imao je domaćin i dvocifrenu prednost, vodio je i u finišu, a onda je kod rezultata 67:66 Vasilis Spanulis tri sekunde prije kraja napravio faul za slobodna bacanja.

Siguran realizator je bio Rokas Jokubaitis.

U sastavu Olimpijakosa se istakao bivši centar Budućnosti Hasan Martin, koji je za skoro 24 minuta na parketu upisao 12 poena, i to bez promašaja iz igre (6-6).

Makabi je u Tel Avivu opravdao ulogu favorita protiv Albe - 80:73, a neizvjesnosti nije falilo u Valensiji.

Tim našeg Bojana Dubljevića je bio bolji od ASVEL-a 65:62, a Francuzi su imali šut za pobjedu koji je promašio Amin Nua.

Dubljević je za 15 minuta na parketu postigao četiri poena, sve sa linije slobodnih bacanja, a imao je i pet uhvaćenih lopti.

Bonus video: