Rivers novi trener Filadelfije

Rivers je vodio Kliperse od 2013. godine, a klub je napustio nakon što je nedavno ispao u polufinalu Zapadne konferencije od Denvera sa 4:3 u pobjedama ispustivši vodstvo od 3:1

3584 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Samo tri dana nakon što je napustio klupu Los Anđeles Klipersa, iskusni američki košarkaški stručnjak Dok Rivers (58) imenovan je za glavnog trenera Filadelfije 76-ersa s kojima je potpisao petogodišnji ugovor.

Rivers je vodio Kliperse od 2013. godine, a klub je napustio nakon što je nedavno ispao u polufinalu Zapadne konferencije od Denvera sa 4:3 u pobjedama ispustivši vodstvo od 3:1.

To je bio već treći slučaj u Riversovoj karijeri da ispušta prednost od 3:1 u pobjedama u jednoj seriji doigravanja, dok se niti jednom drugom treneru to nije dogodilo više od jednom.

Tokom 21 sezone provedene na klupi neke NBA momčadi Rivers je u ligaškom dijelu sezone ostvario skor pobjeda i poraza 943-681, no u plej-ofu je taj učinak samo 91-89 iako je 2008. godine s Bostonom osvojio naslov, a dvije godine kasnije je s istom tom ekipom stigao do finala.

Na klupi Siksersa zamijeniće Breta Brauna koji je otpušten krajem avgusta nakon ispadanja u prvom krugu plej-ofa Istočne konferencije u kojem su ih Boston Seltiksi "pomeli" sa 4:0.

Bonus video: