Budućnost - Split poslije sedam i po godina, Mijović: Da pobijedimo i da napredujemo

Posljednji duel u ABA ligi, Budućnost i Split su odigrali još u martu 2013. godine, kada su "plavi" u Morači slavili 66:47

11008 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Nikolić, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić, Foto: Savo Prelević

Dobar početak sezone, lijepa pobjeda nad Brešom na startu Evrokupa i mnogo optimizma uoči premijere u ABA ligi - košarkaši Budućnost Volija u subotu od 19 sati dočekuju Split, povratnika u regionalno takmičenje.

Za podgoričke "plave" i njihove ambicije pobjede na domaćoj sceni, na svom terenu protiv ekipa nižeg kvaliteta, predstavljaju obavezu.

Još jedan zadatak postavio je trener Petar Mijović.

"Za nas je jako značajno da potvrdimo ulogu favorita i da odigramo maksimalno odgovorno i ozbiljno i da nakon utakmice, sem pobjede, možemo da kažemo da smo za makar jedan korak kompaktniji i bliži formi koja će biti potrebna za ono što nas očekuje u teškom rasporedu koji nas čeka u narednoj nedjelji", kazao je Mijović.

Split je dugo bio na košarkaškim marginama, povratak u ABA ligu donosi veliki motiv igračima nekadašnjeg giganta sa Gripa.

"To je mlada, talentovana ekipa sa nekoliko iskusnih igrača koji godinama unazad igraju ABA Ligu. Veliki respekt za Split i sigurno da samo maksimalnim pristupom i pravim odnosom možemo doći do pobjede", naglasio je trener Budućnosti.

Početak je sezone, oscilacije su moguće i da su uslovi idealni. Pauza je bila velika, pripremni period je odrađen polovično, bez dovoljno pravih kontrolnih mečeva, a potrošnja u meču sa Brešom je bila velika.

Sve to poziva na oprez pred subotnju utakmicu, protiv ekipe koja u Morači nema šta da izgubi, a uoči puta u Francusku, na duel sa ekipom Levaloa, te derbija sa Partizanom u Beogradu narednog vikenda.

"Smatram da će biti jako nezgodno igrati protiv Splita, oni će sigurno izaći sa mnogo energije, forsiraće brzu košarku. Očekuje nas težak posao, ali smatram da ćemo opravdati ulogu favorita", poručio je Zoran Nikolić.

Posljednji duel u ABA ligi, Budućnost i Split su odigrali još u martu 2013. godine, kada su "plavi" u Morači slavili 66:47.

Bonus video: