Bez NBA zvijezda na Olimpijskim igrama?

"To ne znači da bismo se zaustavili samo tokom OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda i da se poslije Igara odmore", dodao je

3580 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sljedeća NBA sezona bude na kratko prekinuta tokom trajanja Olimpijskih igara, iako je taj scenario na kaju ocijenio "malo vjerovatnim".

"Razmišljamo o tome. Mislim da je malo vjerovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara", izjavio je Silver za NBATV.

"To ne znači da bismo se zaustavili samo tokom OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda i da se poslije Igara odmore", dodao je.

Olimpijske igre su s ove godine zbog pandemije koronavirusa prebačene na sljedeće ljeto i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA prvak bio poznat u junu igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu sa reprezentacijom. Međutim, kovid-19 je uticao i na NBA koja je prekinula sezonu na četiri i po mjeseca prije nego je nastavila u zatvorenom kompleksu pored Orlanda nastavila 31. jula. Epilog te sezone biće poznat najkasnije 13. oktobra.

"Ima toliko nevjerovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije", nastavio je Silver.

"To znači da su okolnosti vanredne pa da čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na šta će ličiti svijet sljedeće ljeto i hoćemo li moći da nastavimo?", zapitao se na kraju Silver zaključivši na kraju da "se svi moramo prilagoditi".

Bonus video: