Mijović: Čekamo Vona, mora mnogo bolje

Na treninzima pokazuje napadački potencijal, ali jasno je da kao neko ko je doveden da pravi razliku, mora da igra mnogo bolje - prokomentarisao je Petar Mijović izdanja Rašada Vona

12193 pregleda 21 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Laganom pobjedom na startu ABA lige protiv Splita, košarkaši Budućnost Volija su se zagrijali za izuzetno tešku seriju gostovanja - Bulonj Metropolitanu i Unikahi u Evrokupu, odnosno Partizanu u ABA ligi.

- Prije meč smo kao zahtjeve postavili pobjedu i da igrom napravimo korak naprijed u odnosu na utakmicu sa Brešom. Pobjeda je važna, ubjedljiva je, sa 25 razlike, ali mislim da smo u pojedinim momentima imali nedostatak koncentracije i komunikacije. Na otvaranju je bilo problema, Split je dugo držao priključak i imao 13 ofanzivnih skokova u 1. poluvremenu, što je nedopustivo za ekipu našeg nivoa. U nastavku smo uhvatili ritam, iz dobre odbrane imali nekoliko kontri i do samog finiša držali nivo - rekao je Petar Mijović.

Trener Podgoričana smatra da će naredna tri meča pokazati od čega je satkana njegova ekipa.

- Počinjemo pripreme za izuzetno zahtjevnih sedam dana. Čekaju nas gostovanja Parizu, Partizanu i Unikahi, nakon ta tri meča ćemo riješiti nedoumice koje imamo, i individualno i timski.

Od pojačanja koja su stigla ove sezone najmanje je, makar na zvaničnim mečevima, pokazao Rašad Von. Američki bek djeluje nezainteresovano, apatično, kao da mu je potrebno da ga nešto probudi.

- Čekamo ga još. Na treninzima pokazuje napadački potencijal, ali jasno je da kao neko ko je doveden da pravi razliku, mora da igra mnogo bolje.

Da li čekate rasplet oko Razvojne lige, koja bi mogla da se otkaže, da dovedete nekoga?

- Ponašamo se kao da nećemo dovesti nikoga. Imamo takav pristup, sa dubokom vjerom da ova ekipa može da bude jako ozbiljna i konkurentna. Ali, ako nam se ukaže prilika da sa kvalitetnim igračem popunimo roster, nećemo je propustiti - zaključio je Mijović, koji može da računa samo na 11 igrača.

Ivica Skelin je čestitao pobjedu znatno kvalitetnijem timu.

- Znali smo da će nam biti izuzetno teško, da je Budućnost nivo iznad nas. Poslije sedam godina smo opet u ABA ligi, a imamo malo igrača koji su igrali na ovom nivou. Malo i plašljivo smo ušli u meč, ali vidjelo se da je Budućnost puno kvalitetnija od nas i kontrolisala je meč - istakao je trener Splita.

Skelin nije htio da ocijeni šanse Budućnosti u ovoj sezoni, jer smatra da je još prerano za to.

- Pripreme su bile netipične, jako je teško kazati šta će se desiti. Neke ekipe za koje smo mislili da će biti veoma dobre su podbacile na startu Evrolige i Evrokupa. Bilo je malo jakih utakmica tokom priprema, tako da će biti potreban još jedan period da procijenimo ekipe. Sada bi to bilo ishitreno.

Bonus video: