Budućnost u Parizu, poseban motiv za Nikolu Ivanovića

Budućnost u utorak od 20 sati gostuje Metropolitansu

12468 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nakon dva startna trijumfa kod kuće na otvaranju sezone, košarkaši Budućnost Volija ulaze u mini-seriju od tri vezanja gostovanja, a ne zna se koje je teže.

Prvo u nizu je u utorak od 20 sati u Parizu, protiv Metropolitansa u drugom kolu grupe B Evrokupa.

Metropolitans je tipična francuska ekipa, sa atletski moćnim igračima, ali u kojoj je počela da se osjeća i eks-Ju filozofija, koju unosi trener - Jure Zdovc, nekada sjajan igrač zlatnih generacija SFR Jugoslavije.

"Svaka utakmica u Evropi ima težinu, takva će biti i ova. Idemo timu koji je složen za vrh francuske košarke, aa kvalitetnim domaćim igračima i strancima, sa iskusnim i dobrim trenerom. To je ekipa i sa talentom i atleticizmom, što je pokazala i na startu Evrokupa, kada su odigrali tvrd meč sa Unikahom", kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Kada se igra sa takvim timom, jasno je šta je prvi zadatak...

"Moramo da odgovorimo energijom i čvrstinom, a zatim i da ispunimo i određene taktičke zahtjeve da bismo pobijedili. Mi idemo u Pariz da pokušamo, ne bi rekao da iznenadimo, već da se približimo ostvarivanju naših ambicija u Evrokupu", kazao je Mijović.

Nikola Ivanović je u formi na startu sezone, prelomio je meč sa Brešom na otvaranju, a u Parizu bi mogao da ima dodatni motiv.

Jedan dio karijere proveo je sarađujući za Zdovcem u atinskom AEK-u. Saradnja je kratko trajala - Ivanović je došao u junu 2016. godine, potpisavši trogodišnji ugovor, a već u januaru je pozajmljen italijanskoj Orlandini.

U ljeto 2017. se vratio u Budućnost.

"Moraćemo da odgovorimo na njihovu agresivnost i fizički stil igre. Oni igraju dobro, ali i mi smo u dobrom raspoloženju. U svakom slučaju čeka nas veoma težak meč", rekao je Ivanović.

Bonus video: