Korona blokirala Cedevitu Olimpiju i Krku, ekipe u karantinu: Kako će se nastaviti takmičenje?

Prema protokolu Evrokupa, sastav koji ima osam igrača na raspolaganju može da nastupi na utakmici

3263 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Cijelom timu Cedevite Olimpije određen je karantin u trajanju od deset dana, nakon što je jedan igrač pozitivan na koronavirus.

Odluku su donijele zdravstvene vlasti Slovenije.

To znači da ekipa iz Ljubljane neće moći da igra protiv Burse sjutra u Evrokupu, ali ni mečeve ABA lige.

Prema protokolu Evrokupa, sastav koji ima osam igrača na raspolaganju može da nastupi na utakmici.

Odluka slovenačkih institucija o obaveznom karantinu znači da će Cedevita Olimpija vjerovatno izgubiti meč od Burse službenim rezultatom 20:0.

Čeka se odluka ABA lige, a Cedevita ima zakazan meč sa Primorskom 10. oktobra, a tri dana kasnije sa Gran Kanarijom.

"Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smjernicama koje smo pratili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će kovid-19 prije ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo poslije samo dve utakmice ove sezone", rekao je direktor kluba Davor Užbinec.

"Loša vijest je što najverovatnije nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom na to da nam ograničenja i smjernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promjene postojeće propise, ograničenja i smjernice i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom".

U karantin moraju, kako javljaju mediji, i košarkaši Krke, koji su prije tri dana igrali protiv Cedevite Olimpije, iako su svi igrači kluba iz Novog Mesta bili negativni na testovima...

Bonus video: