Rid: Dali smo važne koševe kada je trebalo

Kao i uvijek protiv timova iz Francuske, kada vodiš 15 razlike ili više moraš da zadržiš fokus, da ispuniš ciljeve u napadu i imaš energiju u odbrani, pogotovo kod bazičnih stvari. Nešto od toga nam je nedostajalo krajem 2. i 3. četvrtine, ali smo srećni, jer smo dobili veoma važnu utakmicu - rekao je Petar Mijović

9485 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Pobjedom na gostovanju Metropolitenu u Parizu (89:83), košarkaši Budućnost Volija su napravili veoma važan korak ka plasmanu u drugu fazu Evrokupa.

Heroj je bio Vili Rid, koji je u posljednjoj četvrtini dao 12 od svoja 22 poena, uključujući i odlučujući za 85:75 na 49 sekundi do kraja.

- Domaći su nam se približili, ali smo i nekoliko puta zaustavili i dali važne koševe kad je trebalo. Znali smo da nam je rival odličan tim, ali smo se borili i htjeli smo da damo sve od sebe. Srećom smo došli do pobjede - rekao je 30-godišnji Amerikanac.

Budućnost je sjajno počela meč, vodila 17 poena nakon 1. četvrtine (28:11), ali se domaći tim vratio i nekoliko puta tokom 2. poluvremena prilazio na dva razlike.

- Kao i uvijek protiv timova iz Francuske, kada vodiš 15 razlike ili više moraš da zadržiš fokus, da ispuniš ciljeve u napadu i imaš energiju u odbrani, pogotovo kod bazičnih stvari. Nešto od toga nam je nedostajalo krajem 2. i 3. četvrtine, ali smo srećni, jer smo dobili veoma važnu utakmicu - rekao je Petar Mijović.

Bonus video: