Crvena zvezda optužuje Dragana Bokana da je nelegalno zakazao sastanak klubova

Video konferencija predstavnika klubova trebalo bi da se održi danas, nakon što je Zvezda blokirala račun ABA lige u utorak

10230 pregleda 5 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO
Foto: BETAPHOTO

KK Crvena zvezda oglasila se saopštenjem u kojem optužuje predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana, da je sazvao nelegalan sastanak klubova ABA lige.

Video konferencija predstavnika klubova trebalo bi da se održi danas, nakon što je Zvezda blokirala račun ABA lige u utorak.

U saopštenju beogradskog kluba se ističe da Bokan nema ingerencije da saziva ovakav sastanak.

,,Novonastala situacija je blokada računa ABA lige u Zagrebu, od strane Rajfajzen banke sa sjedištem u Zagrebu uz obrazloženje da će tako ostati do daljeg dok se ,,ne urede pravni akti lige“ koji podsjećamo, nijesu uređeni već pet godina i zbog čega je Crvena zvezda i tužila ABA ligu 2. februara 2020.godine.

Podsjećamo i da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje (koje je KK Crvena zvezda već putem klupskog sajta dala na uvid javnosti), ali je ono propalo zbog opstrukcije predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana.

Zato ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova.

Takođe, kao klub moramo da primijetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo vidjeli u posljednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga (neuređeni akti lige) 1.jula 2019. godine blokiran račun ABA lige u Beogradu, zbog čega je Crvena zvezda intervenisala u više navrata, tražila hitno uređenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi isključivo i jedino od TV prava – a to je novac koji dolazi iz Srbije", navodi se u saopštenju.

"Crvena zvezda daje na uvid javnosti dopis koji je uputila 8.oktobra 2020. godine svim klubovima ABA lige, pa i Budućnost Voliju i Draganu Bokanu, u kome je zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati", stoji u saopštenju Zvezde.

Očekuje se da se ABA klubovi oglase nakon završenog sastanka.

Bonus video: