Mornar u Zadru, Pavićević jasan: Uvijek i bez obzira na sve želimo da pobjeđujemo

Duel počinje u 18 sati

6220 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2020. 10:44h

Mornar na krilima velike pobjede nad Unikahom u Evrokupu kreće u sezonu u ABA ligi.

U odloženom meču prvog kola Barani gostuju Zadru sjutra od 18 sati.

"Ove godine nijedno gostovanje u ABA ligi neće biti lako. Cijenimo Zadar, sastavljen je od iskusnih, provjerenih igrača i na domaćem terenu biće svakom težak protivnik. Nismo imali mnogo vremena poslije Unikahe da se spremimo za tu utakmicu ali ja sam od onih trenera koji, uz dužno poštovanje, više vode računa o igri svog tima nego rivala. Tako je bio i prije Unikahe. Pričali smo o igri Španaca, ali sam rekao svojim igračima da je najvažnija naša igra i da od njih tražim samo da sprovedu u djelo ono što radimo na treninzima", rekao je trener Mihailo Pavićević.

Koliko može Mornar vidjelo se u utorak, ali ovakvi mečevi kao protiv Zadrana često znaju da budu problematični.

"Imamo kvalitet da se nadigravamo sa svakom ekipom u ABA ligi, i kod kuće i u gostima. Ne plašimo se nikoga, a poštujemo svakoga. Bitno je da u Zadru budemo na najvišem nivou što se tiče koncentracije, volje i želje i kad je to prisutno, onda treneru i nije žao u slučaju poraza", kaže Pavićević i dodaje:

"S obzirom na kvalitet koji imamo i ako u utakmicu uđemo onako kako očekujemo, srčano i fokusirano, a nema razloga da tako ne bude, treba da se nadamo pobjedi, jer mi ćemo, bez obzira s kim i gdje igramo, u ABA ligi uvijek ići na trijumf".

Trijumf očekuje i Sead Šehović:

"Uvijek je prvi meč u bilo kom takmičenju neizvjestan. I za Zadrane je ovo prva utakmica u ABA ligi, nastojaće da se predstave u što boljem svjetlu, kako javnosti, tako i publici, ukoliko je bude u dvorani. Neće nam biti nimalo lako, ali očekujem da poslije istorijske pobjede protiv Unikahe, savladamo i Zadar", kazao je iskusni bek.

Biće ovo treći meč za Mornar ove sezone.

U Evrokupu imaju polovičan učinak - pored pobjede nad Unikahom (90:80), upisali su i poraz u Ulmu (84:76).

Bonus video: