Teodo cilja ABA 2 ligu

"Dobro treniramo, imamo odličnu hemiju u ekipi, ali moramo još da poradimo na odbrani i da se uigramo, jer se promijenilo mnogo igrača. Vjerujem da ćemo biti pravi sljedećeg vikenda, kad počinje liga", poručio je Petar Kusovac

4198 pregleda 27 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

ABA 2 liga igraće se ove sezone u „balonima” u novembru, januaru i martu, a jedino će Crna Gora imati četiri predstavnika - Sutjesku i Lovćen kao najbolje timove Erste lige, te Studentski centar i Podgoricu sa specijalnim pozivnicama.

Pitanje je da li će se i naredne sezone dodjeljivati vajld-karte, zbog čega će se ta četiri kluba u domaćem šampionatu boriti za dva prva mjesta.

Ali nisu oni jedini koje zanima regionalno takmičenje, jer i Teodo ima ambicije da se vrati u ligu u kojoj je u sezoni 2017/2018. osvojio 9. mjesto.

Za tim koji vodi Mirko Proroković ove sezone igraće nekadašnji plejmejker Mornara Marko Mijović, koji je u januaru 2018. upisao tripl-dabl u Kupu protiv Jedinstva, mladi Aleksandar Bulatović i Matija Jo-kić, centri iz BiH Lazar Đurović i Arsenije Vučković...

Najveći adut Prorokovića bi trebalo da bude povratnik u Tivat, Petar Kusovac.

Nekadašnji igrač Studentskog centra, Danilovgrada, Pri-morja, Ulcinja, Zlatoroga i albanske Vlaznije bio je drugi strijelac slovenačke lige, a svih prethodnih sezona je imao dvocifren poenterski učinak.

I najavljuje velike ciljeve sa Teodom, čiji je dres nosio u sezoni 2016/2017.

"Pokušaćemo da se umiješamo u borbu za ABA 2, možemo to da uradimo. Igrali smo sa Lovćenom i mislim da nismo gori od Cetinjana, kao ni od Sutjeske, sa kojom se sastajemo sjutra. Izgubili smo od Stu-dentskog centra u ponedjeljak, ali je već u 5. minutu Mijović slomio prst i ubijeđen sam da možemo da ga pobijedimo", rekao je 27-go-dišnji Podgoričanin.

Loša epidemiološka situacija u Crnoj Gori bi mogla da bude plus za Tivćane, koji nemaju vatrenu publiku, pa im neće previše smetati što će se igrati pred praznim tribinama.

"Nama je to plus, a minus Lovćenu, gdje je dvorana uvijek puna "do čepa", Sutjesci, Ibru... Dobro treniramo, imamo odličnu hemiju u ekipi, ali moramo još da poradimo na odbrani i da se uigramo, jer se promijenilo mnogo igrača. Vjerujem da ćemo biti pravi sljedećeg vikenda, kad počinje liga", poručio je iskusni šuter.

Sportski direktor Teoda je Dalibor Bagarić, nekadašnji hrvatski centar koji je igrao i za Čikago Bulse.

"Veliki je plus što je čovjek takve karijere sportski direktor, pomaže nam mno-go na terenu i van njega. Pravi je gospodin. Kum je direktora kluba Ivana Pekovića, zbog njega je došao u Teodo. Sa njim nema nikakvih tenzija, sve je mirno", zaključio je Kusovac.

Bonus video: