"Plavi" zovu navijače: Budućnost protiv Trenta za prvi korak ka četvrtfinalu

Meč Budućnost – Trento igra se sjutra od 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice je dva eura
65 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.01.2018. 14:38h

Odavno Budućnost nije igrala ovako i odavno ambicije nisu bile veće. Izabranici Aleksandra Džikića dominiraju u ABA ligi, lideri su nakon 16. kola, a na evropskoj sceni imaju veliku šansu da dostignu rezultat iz sezona 2011/12 i 2012/13 – i plasiraju se u četvrtfinale Evrokupa.

"Postavili smo visoke standarde nakon prolaska u drugi krug. Poslije pobjede nad Cedevitom, sigurno da su se šanse povećale - u našoj grupi Lokomotiva se izdvaja, ostali imaju jednake šanse. Naredna utakmica će dati neku smjernicu - ali ne i konačnu, jer ima još dosta da se igra do kraja", kazao je Suad Šehović.

Sljedeća utakmica je sa Trentom, koji kao i Budućnost ima polovičan učinak nakon prva dva kola. Da Trento posjeduje kvalitet pokazao je i meč protiv Cedevite, na kome se vratio iz velikog minisa i upisao pobjedu.

"U toj utakmici su gubili, imali veliki zaostatak, ali su se vratili i na kraju dobili što pokazuje njihov kvalitet. Počeli smo da se spremamo za njih, malo imamo vremena, ali spremićemo se što bolje - koliko je moguće oporaviti od teškog ritma, i u najboljem mogućem psihi-fizičkom stanju dočekati meč sa Trentom", kazao je Šehović.

"Trento je jako dobra ekipa, atletski odlična - popunjeni su na svim pozicijama. Znamo da nas čeka naporna utakmica i moramo biti spremni za težak meč svih 40 minuta", kazao je Petar Popović.

Budućnost je u prošlom kolu napravila brejk u Zagrebu, savladala Cedevitu, a tek sada može da žali što u prvom kolu nije iznenadila Lokomotivu.

"Najviše je nama krivo, nakon fantastičnog prvog dijela meča u nastavku smo pali. Lokomotiva je pokazala evroligaški kvalitet, ali imamo šansi za četvrtfinale, borićemo se do kraja", rekao je Šehović.

Budućnost zavisi sama od sebe. Pobjeda nad Trentom lansirala bi “plave” ka TOP 8.

"Svaka utakmica je veoma važna. Da smo izgubili od Cedevite bili bi praktično otpisani. Sada kontrolišemo situaciju ", kazao je Popović.

Budućnost je u napornom ritmu, a kako se nosi sa tempom od tri utakmice nedjeljno, objasnio je Popović.

"Nemamo kad da se osvrnemo i vidimo šta smo sve uradili i koga smo sve dobili. Brzo dolaze nove utakmice. Ali, moramo dalje i želimo dalje. Nadam se da će navijači doći u što većem broju i podrže nas protiv Trenta", kazao je Popović.

Meč Budućnost – Trento igra se sjutra od 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice je 2 eura.

Bonus video: