Žele da rivalu za vrh odmah zadaju udarac

„Plavi” nakon tri pobjede na startu sezone traže trijumf i protiv Partizana u beogradskoj Hali sportova u 2. kolu ABA lige (20 sati)

4432 pregleda 0 komentar(a)
Duel Ivanovića i Mozlija u podgoričkom meču u novembru prošle godine, Foto: Savo Prelević
Duel Ivanovića i Mozlija u podgoričkom meču u novembru prošle godine, Foto: Savo Prelević

Prije osam mjeseci košarkaši Budućnost Volija su bili dio spektakla u Beogradu u duelu sa Partizanom. Meču u „Štark areni” je 9. februara prisustvovao rekordan broj gledalaca u ABA ligi (16.531), prštalo je na parketu, sve je u tom momentu već mirisalo na plej-of košarku... Budućnost je izgubila 86:82, a svima je poznato šta se nakon toga dogodilo s pandemijom koronavirusa i sa regionalnom košarkom.

Sada je situacija potpuno drugačija oko terena, ali fokus mora da bude isti - Budućnost u praznoj Hali sportova „Ranko Žeravica” na Novom Beogradu gostuje Partizanu i želi da zadrži maksimalan učinak na startu sezone.

Pobjede nad Brešom i Metropolitansom u Evrokupu, te trijumf nad Splitom u prvom kolu ABA lige, daju za pravo „plavima” da prijete sastavu koji odnedavno vodi igračka legenda i bivši trener podgoričkog kluba Vlado Šćepanović.

- Očekujem da odgovorimo na njihovu čvrstinu. Da dominaciju Partizana na određenim pozicijama svedemo na minimum. I da onda, praćenjem zahtjeva u taktičkom smislu, te defanzivnom disciplinom i skokom uspostavimo kontrolu - rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Partizan nije bitnije mijenjao sastav u odnosu na prošlu sezonu, najveća promjena je svakako na klupi gdje je Šćepanović naslijedio Andreu Trinkjerija.

- Moramo da meč uvedemo u igru na jedan posjed, na jednu loptu, iz čega možemo da izađemo kao pobjednici - kazao je Mijović.

Vili Rid je pokazao da je pojačanje, mogao bi to da potvrdi i večeras protiv centarske linije protivnika koju čine Vil Mozli, Nikola Janković i Erik Mika.

- Partizan je izuzetno čvrst rival. Upisao je važnu pobjedu protiv Venecije, odigrao je veoma dobro i to želi da prenese i na ovaj meč. Znamo da će igrati sa mnogo energije - istakao je Rid.

Amerikanac je najkorisniji igrač 2. kola Evrokupa nakon što je u trijumfu nad Metropolitansom upisao 22 koševa, osam skokova i dvije blokade za indeks 30.

- Cilj je da izađemo na teren s mnogo energije i da taj nivo držimo tokom meča. Moramo da igramo timski. Ako to učinimo, ako se budemo držali plana, vjerujem da ćemo slaviti - dodao je Rid.

Budućnost je posljednji put u Beogradu savladala Partizan u oktobru 2016. godine, kada je s klupe vodio upravo Vlado Šćepanović. I taj meč se igrao u Hali sportova, bilo je 64:61.

Šćepanović: Veliki izazov koji rado prihvatamo

Partizan je šokantno izgubio od Borca na startu, ali je reakciju pokazao u Evrokupu ubjedljivom pobjedom nad Venecijom 95:73. Pogotovo su „crno-bijeli” bili moćni u drugom poluvremenu, a trener Vlado Šćepanović zna kako Partizan treba da izgleda i večeras ako želi da slavi u derbiju.

- Postoji nivo igre, prije svega mislim na odbranu i borbenost, na kojem Partizan uvijek mora da bude. Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je odlično otvorila sezonu i koja sa pravom ima velike ambicije. Pred nama je veliki izazov, ali ga rado prihvatamo sa željom da na njega odgovorimo na najbolji način - rekao je Šćepanović.

Bonus video: