Mijović: Ovaj tim, sem talenta i kvaliteta, ima i izuzetan karakter

Sigurno da bilo kakvo samozadovoljstvo i produženi eho uživanja neće biti dobar za nas, pa se već od ponedjeljka spremamo za Unikahu - naglasio je 38-godišnji stručnjak

14868 pregleda 65 reakcija 2 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Neviđenu dramu u Beogradu, dugu dva sata i 20 minuta, tj. 50 minuta košarke, Budućnost Voli je riješila u svoju korist pobjedom nad Partizanom trojkom Danila Nikolića uz zvuk sirene (101:99).

Podgoričani su i ranije mogli da riješe meč, jer su imali dvocifrenu prednost, ali su krajem treće i početkom posljednje četvrtine šest minuta bili bez koša, pa je ekipa Vlada Šćepanovića serijom 16:0 preokrenula na 69:63.

Ipak, tim Petra Mijovića je smogao snage da i pored problema sa faulovima stigne do velikog trijumfa.

- Nismo imali previše vremena za pripremu utakmice, a znali smo da igramo protiv ekipe koja je tri četvrtine u Badaloni odigrala sjajno, a protiv Venecije u 2. poluvremenu pokazalo sav svoj potencijal i kvalitet. Znali smo da moramo da budemo skoro pa perfektni da dobijemo utakmicu. To nismo bili, ovo je bilo daleko od našeg najboljeg izdanja, bilo je momenata kada imali kontrolu, ali i nevjerovatnu blokadu u seriji 16:0 - napomenuo je Mijović, a onda pohvalio svoje izabranike:

- To moramo da vidimo, ali ovaj tim pokazuje da, sem talenta i kvaliteta, ima i izuzetan karakter. Ponosan sam što smo veliki Partizan pobijedili na njegovom terenu i nastavljamo. Sigurno da bilo kakvo samozadovoljstvo i produženi eho uživanja neće biti dobar za nas, pa se već od ponedjeljka spremamo za Unikahu.

Mijović je posljednju akciju crtao baš za krilnog centra, a na pitanje novinara Arena sporta da li je to bio plan, lakonski je odgovorio:

- Pecaljka Arena sporta je bila na našoj klupi i jasno se vidjelo šta je bila ideja našeg napada.

Partizan je izgubio treći od četiri meča u novoj sezoni, pa je Šćepanović, logično, bio razočaran.

- Karakter se mjeri poslije ovakvih utakmica, vidjeće se jesmo li to ili nismo. Boli poraz, neću reći da me ne boli. Bio sam sportista, ne volim da gubim, kada izgubite na ovaj način. Kada se ne toliko svojim znanjem, već karakterom, vratite u ovakvu utakmicu protiv trenutno realno bolje ekipe, i dođete u situaciju da pobijedite. Pet puta smo dobijali i gubili ovu utakmicu - rekao je 44-godišnji Kolašinac.

Nekadašnji trener „plavih” smatra da će njegov tim pokazati kvalitet.

- Košarka je igra da kada ostanete sami date koš, tu se vidi karakter i sve. Oni su večeras bili i smireniji i bolje šutirali nego mi, ali koliko god da je teško, mene ovakve stvari guraju naprijed. Tako je bilo kroz život i karijeru, odustati neću, jer mislim da ovaj tim ima ogroman potencijal i da će to sigurno pokazati. Imamo strašno težak raspored, ali preživjećemo i to.

Bonus video: