Mornar dočekuje Cibonu, Pavićević: Bilo kakav kiks je teško nadoknaditi

Očekuje da pristup igrača bude kao na mečevima protiv Unikahe i Zadra

8959 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević, Foto: FIBA
Pavićević, Foto: FIBA

Košarkaši Mornara u drugom kolu ABA lige sjutra (18:00h) dočekuju Cibonu.

Barani su u dobrom raspoloženju nakon trijumfa nad Zadrom u prvom kolu regionalnog takmičenja, te pobjede nad Unikahom na domaćem terenu u drugom kolu Evrokupa.

Sa druge strane, Zagrepčani u Bar dolaze nakon ubjedljivog poraza od Crvene zvezde.

Cibona je klub sa velikom tradicijom, oslanja se na mlade igrače, a trener Barana Mihailo Pavićević kazao je da njegova ekipa od prvog minuta mora biti fokusirana.

„Utakmicu protiv Cibone shvatamo najozbiljnije, kao da igramo protiv Zvezde, Budućnosti ili Partizana. Sve vrijeme insistiram kod svojih igrača da ne dijelimo protivnike na lake i teške, jer je i ove sezone takva podjela besmislena. Cibona je napravila roster oslanjajući se na domaće, mlade, igrače koji igraju sa velikom energijom. Ne smijemo dozvoliti da tu energiju pretoče na teren. Traži se pristup kao na ove dvije posljednje utakmice, dakle u punom mentalnom i fizičkom kapacitetu. Svi znamo da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško nadoknaditi, valja biti krajnje oprezan, pošto je, kao što kaže poslovica, bolje spriječiti nego liječiti“, kazao je Pavićević.

Vukota Pavić vjeruje da Cibona ima bolji tim nego što to pokazuje rezultat prve utakmiice sa Crvenom zvezdom.

„Ne zavarava nas težak poraz Cibone na startu. U meč moramo ući kao i u svaki drugi: borbeno i maksimalno koncentrisano kako bismo od početka nametnuli svoj ritam i odigrali mirnu utakmiicu“, ističe Pavić.

Bonus video: