Pavićević: Postajemo tim, 32 asistencije me čine izuzetno srećnim

Ne možemo da živimo mjesec od pobjede nad Unikahom, jer nas čeka utakmica sa Brešom, koja je jaka kao i sve ekipe u našoj grupi. Poslije te utakmice idemo Crvenoj zvezdi u Beograd, koja izgleda dominantno, moćno, ali vidjećemo ko će izgledati moćnije u nedjelju - poručio je Pavićević

8363 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar/Mediapro
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar/Mediapro

Mihailo Pavićević tokom utakmice sa Cibonom nije skrivao zadovoljstvo igrom Mornara, pogotovo činjenicom da su njegovi igrači podijelili 32 asistencije.

- Čestitam igračima, shvatili su utakmicu kako sam tražio. Maksimalno ozbiljno prilazimo svakoj ekipi, sa respektom, što na početku ABA lige daje rezultate,. Svi su igrali i pokazali zavidnu volju i želju u napadu i odbrani, a to me pogotovo raduje. Polako, ali sigurno dolazimo do igre koja će biti naš prepoznatljiv stil, a izdvojio bih 32 asistencije. To me čini izuzetno srećnim, odavno me niste vidjeli da sam stajao i gotovo 30 sekundi aplaudirao kad u napadu bilo sedam-osam pasova i završilo se košem. To je ono što košarku čini košarku - rekao je Pavićević.

Iskusni stručnjak naglašava da je to dokaz da Mornar postaje pravi tim.

- Mi jesmo skup dobrih pojedinaca, ali tim dobija utakmice, tim osvaja titule, a ne pojedinci. Zaista me raduje što postajemo tim.

Barani u srijedu dočekuju Brešu u 3. kolu Evrokupa.

- Pobjeda protiv, kako rekoše dušebrižnici, nikad slabije Unikahe, a koliko je slaba pokazuje činjenica da je sinoć dobila Valensiju, koja je razbila Real, diže nas na košarkaškoj mapi. Da ne pričam šta je to izazvalo u regionu, jer sam iz Evrope dobio toliko poruka da me je ta pobjeda učinila veoma srećnim. Ali, ne možemo da živimo od toga mjesec, jer nas čeka utakmica sa Brešom, koja je podjednako jaka kao Unikaha, kao i sve ekipe u našoj grupi. Sve zavisi kako je ko raspoložen i kako se spremi. Poslije te utakmice idemo Crvenoj zvezdi u Beograd, koja izgleda dominantno, moćno, ali vidjećemo ko će izgledati moćnije u nedjelju - poručio je Pavićević.

Trener Cibone Ivan Velić imaće mnogo glavobolja, jer njegov tim ima koš-razliku minus 79 nakon dva kola.

- Čestitam Mornaru na pobjedi, vidljiva je velika razlika u kvalitetu između ova dva tima. Ne mogu reći da je konačni rezultat realna slika, jer nas je Mornar na momente nadigrao, imao sjajan šuterski dan, a ni mi nismo reagovali. Očigledno je da imamo dosta problema - istakao je Velić.

Bonus video: