Himki s osmoricom u dvostrukom programu, Vučevićev Burg ne može da igra

Haos sa zaraženih košarkašima u dva najjača evropska takmičenja

8416 pregleda 0 komentar(a)
Poluprazna klupa Himkija na meču sa Žalgirisom, Foto: twitter.com/Khimkibasket
Poluprazna klupa Himkija na meču sa Žalgirisom, Foto: twitter.com/Khimkibasket

Alfa i omega Evrolige, Đordi Bertomeu, prije 10-ak dana je rekao da postoji plan B, ali da se nada da do toga neće doći.

Mislio je, naravno, na „balon”, po uzoru na NBA, ACB ligu i Bundesligu, ali kako vrijeme odmiče sve se više čini da će to biti neminovnost.

Zenit je u utorak i četvrtak trebalo da gostuje Baskoniji, odnosno Valensiji, ali je odustao od puta u Španiju, jer ima samo šest zdravih igrača i nijednog trenera. Svi ostali su zaraženi koronavirusom.

U Španiju će, ipak, putovati Himki. Iako ima samo osam zdravih igrača, klub iz Podmoskovlja je odlučio da putuje na megdan Real Madridu i Baskoniji, kako ne bi izgubio oba meča službenim rezultatom (20:0).

Rusi su protiv Žalgirisa u subotu igrali sa sedam košarkaša, a Dairis Bertans je bio na klupi samo da popuni broj.

Na mukama je i Asvel, čiji je trener Ti Džej Parker zaraženom kovidom-19, kao i trojica igrača.

Bizarna scena dogodila se za vikend na utakmici sa Šoleom, jer je neposredno pred sudijsko podbacivanje stigla vijest da je bivši član Budućnost Volija Noris Kol zaražen.

Kako je morao da počne meč, jer je već bio najavljen u prvoj petorci, odigrao je 40 sekundi i onda je izašao iz dvorane i otišao u samoizolaciju.

Francuski tim će, ipak, biti domaćin Panatinaikosu i Crvenoj zvezdi.

A francuski Burg, na čijoj klupi sjedi crnogorski trener Savo Vučević, neće putovati na gostovanje Veneciji u 3. kolu Evrokupa, jer je objavio da nema osam zdravih košarkaša.

To je uslov da se igra utakmica, zbog čega će izgubiti službenim rezultatom...

Bonus video: