Kreće WABA liga: "Vučice" oslabljene, ali su ciljevi isti

Prvi meč u novoj sezoni Podgoričane igraju sjutra u Banjaluci protiv Orlova

2091 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Banjaluci protiv ekipe Orlova u 17 sati na startu nove sezone WABA lige.

Podgoričanke, koje brane trofej, osvojen nakon prekida takmičenja u prošloj sezoni zbog koronavirusa, ponovo imaju visoke ambicije, iako su na papiru slabije nego prošle sezone.

Otišla je jedna od najboljih igračica, Nikolina Džebo, nema ni Aleksandre Katanić, a jedina nova igračica je 15-godišnja Jovana Savković, koja je stigla iz Primorja.

"Džebo je bila jedna od najboljih, Katanić je takođe imala važnu ulogu, ali mlađe igračice koje smo priključili prošle sezone treba da naprave iskorak, tako ambicije ostaju iste. Cilj je da opet budemo na fajnl foru", kazao je trener Budućnost Bemaxa Vladan Radović.

Glavni konkurenti za visok plasman su bugarski Beroe i Montana, kao i slovenačko Celje.

"Bugarske ekipe su zadržale tim, čak su možda i na višem nivou, Celje je podmladilo ekipu, ali to je ozbiljan sistem i sigurno je da imaju kvalitet. Mislim, međutim, da je manji jaz između četiri najjače ekipe i ostale četiri", kazao je Vladan Radović.

"Uželjele smo se utakmica i drago nam je da se vraćamo obavezama. Došlo je do određenih problema, ostale smo bez dvije igračice, ali tu su mlađe, koje će dati neku novu energiju svojom željom. Želimo da od starta krenemo jako, iako smo svjesne hendikepa da u sezonu ulazimo bez pripremnih mečeva", kazala je bek Milena Jakšić.

Budućnost je prošle sezona dobila oba međusobna duela protiv Orlova - u U Banjaluci je slavila je 100:61, a u Podgorici 73:50.

"Poslije svega najvažnije je da smo na okupu, da smo zdrave i da željno očekujemo utakmice. Neće biti lako, jer je ovo specifična situacija, nakon dugačke pauze, ali nadamo se da ćemo pokazati kvalitet i upisati prvu pobjedu", kazala je centar Patricia Bura. Duel u dvorani Obilićevo počeće u 17 sati.

Bonus video: