Mornar traži kartu za evropsku zimu

Mornar - Breša, 19 sati

2887 pregleda 0 komentar(a)
Ajzea Vajthed, Foto: Mornar/Media Pro
Ajzea Vajthed, Foto: Mornar/Media Pro

Za manje od 200 sati, košarkaši Mornara moraju da igraju i četvrti meč. U utorak su skrenuli pažnju evropske javnosti pobjedom nad Unikahom (90:80), kojoj su u 1. poluvremenu dali čak 58 poena, a potom se poigravali sa Zadrom (82:66) i Cibonom (109:68).

Kruna mini-ciklusa trebalo bi da bude utakmica sa Brešom večeras od 19 časova u „Topolici”. Trijumf nad timom koji je na startu Evrokupa poražen od Budućnost Volija u „Morači” (93:81), a onda na svom terenu nakon produžetka savladao Ulm (87:84), približio bi Barane željenoj Top 16 fazi i podigao samopouzdanje pred obračun sa Crvenom zvezdom u nedjelju u Beogradu.

- Nema lake utakmice, ni lakog protivnika u Evrokupu. Nisam imao vremena da pripremim utakmicu sa Brešom, jer smo imali zgusnut raspored zbog odlaganja utakmice u Zadru, pa smo igrali sa Cibonom... Moj stručni štab je već odradio skauting, sigurno je u pitanju jaka ekipa, koja je godinama u vrhu italijanskog šampionata - istakao je Mihailo Pavićević.

Breša je vrlo tvrda, iskusna ekipa, protiv koje ne smije da bude opuštanja.

- Nadam se da se nismo mnogo potrošili protiv Cibone, jer će nam biti potrebno mnogo energije u duelu sa Brešom. Dobro mi je poznato da italijanske ekipe igraju disciplinovano, čvrsto od prve sekunde, da nema prevelike improvizacije. Trener voli da se vidi da je ekipa pod njegovom kontrolom, protiv takvog sastava mora se biti 40 minuta jako fokusiran.

Baranima odgovara brža igra, u kojoj sjajni šuteri mogu da dođu do izražaja. Vinćenco Espozito preferira drugačiji stil košarke.

- Ne smijemo da uđemo u njihov ritam, da oni vode utakmicu. Nadam se da ćemo biti toliko mudri da nađemo način da „namjestimo” igru kako nama odgovara, da bismo još jednom obradovali naše prijatelje i navijače, kojih je svakim danom sve više. Ne samo u Baru, nego i šire - zaključio je Pavićević.

Breša drugi put za 15 dana gostuje u Crnoj Gori, ali ovog puta u gradu koji se na italijanskom zove Antivari.

U timu nema Tajlera Kalinoskog, zbog kojeg je ekipa prošla nekoliko sati drame - američki bek je dobio temperaturu, zbog čega je hitno uradio test na koronavirus, ali se ispostavilo da je u pitanju običan grip.

- Dolazimo sa entuzijazmom nakon dvije vezane pobjede, što je uvijek dobro za ekipu. Iako ćemo igrati u praznoj dvorani, očekujemo da meč u Baru bude veoma težak, kao i svaki u gostima u Evrokupu. Mornar je tim sa velikim napadačkim talentom, pogotovo u bekovskoj liniji, sa mnogo iskusnih igrača koji ulaze sa klupe - rekao je Espozito.

Iako su Barani u petak i ponedjeljak igrali utakmice ABA lige, strateg koji je bio najbolji strijelac Serije A tri sezone zaredom na prelazu između dva milenijuma smatra da je njegov tim umorniji.

- Ključno je da limitiramo potencijal njihovih bekova i kontrolišemo ritam meča, jer smo igrali dvije veoma teške utakmice. Mornar je, s druge strane, imao šansu da rotira sve igrače na posljednjem susretu, jer je ubjedljivo savladao Cibonu. Znamo da bi nam pozitivan rezultat otvorio put za važne stvari - naglasio je trener Breše.

Bonus video: