Evropska misija Budućnosti - Osvajanje Malage

U redovima najvećeg crnogorskog kluba se nadaju da večeras (20.45) mogu da pobijede u Malagi i sačuvaju perfektan skor u sezoni 2020/2021

13453 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Nikolić na novembarskom meču s Unikahom, Foto: Savo Prelević
Danilo Nikolić na novembarskom meču s Unikahom, Foto: Savo Prelević

Prošle sezone u Malagi nije bilo dilema (83:70), da bi u Podgorici košarkaši Budućnost Volija propustili šansu da konačno izbrišu dvije nule - pred taj meč su u Evrokupu imali skor 0:5, a protiv Unikahe 0:7 u međusobnim mečevima. Imali su pobjedu u rukama, jer su pola minuta prije kraja vodili 81:77, ali su izgubili 82:81.

Koš odluke je 2,2 sekunde prije kraja dao Dion Tompson, koji i dalje nosi dres tima iz Andaluzije, a onda je Melvin Edžim spriječio Luku Božića da preokrene uz zvuk sirene.

Edžim je sada adut Budućnosti, a osim njega otišli su i Aleks Tupan, Frank Elegar... U odnosu na te mečeve, tim Luisa Kasimira je jači za Tima Abromaitisa i Akseja Buteja, uz Darija Brisuelu najbolje strijelce ekipe, tu je i Gal Mekel, kao i 16-godišnje čudo od djeteta iz DR Konga, Janik Enzosa, koji je u pomalo iznenađujućoj pobjedi nad Valensijom u gostima u nedjelju (71:66) imao četiri blokade.

U redovima najvećeg crnogorskog kluba se, ipak, nadaju da večeras (20.45) mogu da pobijede u Malagi i sačuvaju perfektan skor u sezoni 2020/2021.

- Ne bi trebalo trošiti previše riječi o Unikahi, koja je u posljednjem kolu pobjedom u gostima nad Valensijom potvrdila kvalitet. Nije najbolje startovala ni u prvenstvu Španije, ni u Evrokupu, ali svi dobro znamo koliki je kapacitet te ekipe i stvarni kvalitet, kako timski, tako i individualno. Potrebno je da budemo na vrhunskom nivou u oba pravca svih 40 minuta da bismo bili konkurentni za pobjedu u Malagi - rekao je Petar Mijović.

Trener Budućnosti je svjestan da je njegova ekipa dobro startovala, ali upozorava da skraćena rotacija počinje da se osjeća.

- U dobrom smo ritmu, to pokazuju naši rezultati. Nakon nekoliko vezanih teških gostovanja umor predstavlja još jedan problem, s obzirom na fond igrača i činjenicu da na nekim pozicijama nismo do kraja kompletni. Pored svega toga, nadam se da ćemo biti spremni da odigramo dobar meč i da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći da bismo iznenadili Unikahu u Malagi - poručio je 38-godišnji Baranin.

Tim sa juga Španije je juče objavio da je jedan igrač zaražen koronavirusom, ali da nema simptome i da je izolovan. Ostatak ekipe je radio nove testove, ali su svi ostali bilo negativni. Istovremeno, negativni su bili i rezultati testova ekspedicije podgoričkog kluba, koja danas putuje čarterom „Montenegro erlajnsa”.

- Dolazimo iz dobrog momenta, jer smo upisali smo četiri pobjede zaredom. Unikaha nije najsjajnije počela sezonu, ali dobila je Valensiju u prošlom kolu, što sigurno dokazuje njen veliki kvalitet. Idemo da odigramo dobar meč i bez pritiska pokušamo da ostvarimo još jedan trijumf - poručio je heroj pobjede nad Partizanom u Beogradu, Danilo Nikolić.

Bonus video: