Pavićević: Uživao sam gledajući moje igrače

Učinili su me izuzetno srećnim, zaslužuju sve pohvale - rekao je iskusni trener nakon pobjede nad Italijanima

4688 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Mihailo Pavićević je nasmijan ušao u pres salu „Topolice“ i poručio da mu nije prijatno da bude tu, već da to zaslužuje svaki od njegovih igrača, jer je uživao gledajući ih.

- Učinili su me izuzetno srećnim, zaslužuju sve pohvale. Prva četvrtina je jedna od najboljih u našoj hali. Imali smo kontrolu utakmice gotovo čitavih 40 minuta, uz malo pada u 3. četvrtini, ali pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna. Sam podatak da su se svi upisali u listu strijelaca pokazatelj je da smo na putu da postanemo pravi tim. Drago mi je da opravdavamo poziv ljudi koji vode Evrokup - rekao je Pavićević.

Barani su od prošlog utorka, zaključno sa večeras, upisali četiri sigurne pobjede.

- Najviše sam se plašio što nam je ovo bila četvrta utakmica u osam dana, ali je energija bila na visokom nivou. Hvala stručnom štabu, a posebno kondicionom treneru Draganu Gačeviću, koji je naše najveće pojačanje ove sezone.

Mornar u sjajnom raspoloženju ide u Beograd, gdje u nedjelju gostuje Crvenoj zvezdi.

- Zvezda je sa ekipom koju napravila pokazala da će biti jedan od mnogo ozbiljnih evroligaša. Biće to sudar dva različita stila košarke. Naš je napadački, a Zvezda igra izuzetno čvrsto i ne dozvoljava da se igra u napadu protivnika razvije. Biće to interesantna utakmica, svi je željno iščekujemo. Idemo da se izmjerimo, da vidimo gdje smo protiv jednog evroligaša.

Trener Breše Vinćenco Espozito je bio razočaran, ali i napomenuo da bez Tajlera Kalinoskog (grip) i Ti Džej Klajna (povrijedio se već na startu), njegov tim nije mogao više.

- Čestitke Mornaru, igra onako kako bi trebalo da igra tim na visokom evropskom nivou. Bio je agresivan od prvog podbacivanja lopte, a mi smo prekasno počeli da se borimo. Teško se vratiti poslije minus 20. Prišli smo na minus osam u 3. četvrtini, ali smo ostali bez snage i bilo je logično da napravimo glupe greške, kao što su faulovi pri šutu za tri poena, ali i izgubljene lopte.

Bonus video: