Prvi poraz u sezoni: Budućnost ispustila Unikahu

Budućnost u narednom kolu za sedam dana dočekuje Ulm

17280 pregleda 27 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Košarkaši Budućnost doživjeli su prvi poraz ove sezone – u neizvjesnom duelu 3. kola grupe B poraženi su od Unikahe u Malagi 91:87.

Podgorički sastav je imao 16 poena prednosti u prvom poluvremenu, vodio deset razlike na poluvremenu, čuvao prednost do sredine posljednjeg perioda, u kome je domaćin serijom trojki preokrenuo.

Budućnost može da žali, imala je veliku šansu da prvi put pobijedi tim iz Malage.

Nije uspjela, jer je imala previše izgubljenih lopti (16), dozvolila je dosta ofanzivnih skokova, ali su i domaći košarkaši u važnim trenucima bili šuterski raspoloženi, ubacili su 15 trojki iz 31 pokušaja...

Uzalud su "plavi" imali odlične procente (11/17 za tri, 21/33 za dva), greške, mahom sitne, koštale su iz poraza...

Budućnost je odigrala 16 minuta skoro kao iz udžbenika u odbrani, a upkos tome što je imala sedam izgubljenih lopti, napad je bio veoma dobar zahvaljujući odličnom šutu - 11/17 za dva, 6/9 za tri, uz raspoloženog Kobsa koji je podijelio sedam asistencija.

“Plavi” su imali 16 poena prednosti, koju je domaćin do poluvremena smanjio na deset, nakon što je Frensis Alonso kaznio nekoliko odbrambenih propusta.

U trećoj četvrtini Unikaha je pojačala odbranu, gosti imali problema u organizaciji napada, kao i defanzivnom skoku. Domaćin je smanjivao zaostatak, odmah je napravio seriju 9:2, u 32. minutu ga i dostigao (64:64), a trojkom Brisuele preokrenuo – 67:66.

Danilo Nikolić i Ivanović su vezali pet poena, ali je to bio uvod u seriju Unikahe, koja je serijom 9:0 stekla najveću prednost do tog trenutka - 78:73, pet minuta i 20 sekundi prije kraja,

Važnu ulogu imao je u odlučujućim trenucima Adam Vačinski, sa tri trojke, dok su Nikolić, Ivanović i Šehović držali Budućnost u igri…

Trećim uzastopno pogođenim šutem za tri, koji je ubacio Brisuela, na 56 sekundi prije kraja Unikaha je stigla na plus šest 89:83.

Šehović je trojkom dao nadu – 89:87, ali je domaćin brzo kaznio defanzivni propust i zakucavanjem 16-godišnjeg Nzose obezbijedio trijumf.

Najefikasniji u Budućnosti bio je Nikola Ivanović sa 21 poenom, Džastin Kobs je imao "dabl-dabl" - 14 poena i 11 asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, po 11 su ubacili Danilo Nikolić i Dragan Apić. Izostao je ponovo ofanzivni učinak Rašada Vona - bez poena.

Fransis Alonso je bio najbolji u Unikahi sa 21 poenom, Vačinski je ubacio 15, a Aksel Butej 17...

Budućnost u narednom kolu za sedam dana dočekuje Ulm.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: