ABA LIGA - 3. KOLO

Budućnost kod kuće nakon tri teška ispita, Mijović: Neće biti lako da nađemo dobru energiju

U subotu od 19 sati "plavi" dočekuju Borac iz Čačka, u meću 3. kola ABA lige

4950 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Savo Prelević
Petar Popović, Foto: Savo Prelević

Pariz - Beograd - Malaga, to je bio put košarkaša Budućnost Volija u prethodnih sedam dana.

Učinak - dvije pobjede i poraz.

Slijedi - konačno meč u Podgorici, lakši nego prethodna tri. U subotu od 19 sati "plavi" dočekuju Borac iz Čačka, u meću 3. kola ABA lige.

Borac je na startu napravio senzaciju protiv Partizana u Beogradu i slavio 87:78, da bi zatim na svom terenu izgubio od Crvene zvezde, veoma ubjedljivo (95:64).

Zaključak - rival može da bude opasan, ali i nemoćan, ako ekipa koja je neuporedivo kvalitetnija ima dobar pristup i koncentraciju.

"Sa puno entuzijazma i samopouzdanja čekamo meč sa Borcem. Utakmice u gostima su bile naporne i u fizičkom i emotivnom smislu, s obzirom na način na koji smo dobili Metropiltans i Partizan, a izgubili od Unikahe, neće nimalo biti lako da nađemo dobru energiju. To moramo da uradimo, moramo da budemo skoncentrisani, kako bismo anulirali dobre elemente koje Borac ima", rekao je trener Petar Mijović, ali i naglasio:

"Naravno da smo favoriti, to moramo da potvrdimo na terenu".

Budućnost je prvi sličan ispit u ABA ligi, protiv Splita u prvom kolu, riješila na najbolji način - rutinskom pobjedom, uz raspoređenu minutažu.

To je ono šta se traži i u subotu, jer slijedi meč sa Ulmom u Morači, naredne srijede.

"Borac je u prvom kolu pokazao kakav kvalitet ima, moramo da budemo maksimalno spremni. Ovaj meč nam je veoma važan, kako bismo valorizovali veliku pobjedu nad Partizanom u prošlom kolu", naglasio je Petar Popović.