Rajs najavio oproštaj: Želio sam da prođem još jednom košarkašku rutinu

Rajs je nedavno igrao za AEK na finalnom turniru FIBA Lige šampiona, mada je još u martu najavio oproštaj

6051 pregleda 0 komentar(a)
Tajris Rajs u dresu Crne Gore, Foto: Euroleague
Tajris Rajs u dresu Crne Gore, Foto: Euroleague

Košarkaški mediji nedavno su javili da je Tajris Rajs dobio ponudu Efesa da nastavi karijeru u turskom klubu, ali kako sada stvari stoje nekadašnji reprezentativac Crne Gore neće više igrati košarku.

Rajs je nedavno igrao za AEK na finalnom turniru FIBA Lige šampiona, mada je još u martu najavio oproštaj.

"Imajući u obzir cijelu situaciju i činjenicu da mi sin ide u školu onlajn, to mi je bila prilika da odigram posljednji turnir. Da prođem još jednom kroz rutinu - da uđem u svlačionicu, na teren, da čujem sirenu", rekao je 33-godišnji Rajs za "Swish Cultures".

Rajs, koji je za Crnu Goru igrao na Eurobasketima 2013. i 2017, a sa Makabijem bio prvak Evrope 2014. godine i MVP završnog turnira, kaže da mu nije bilo lako, ali da se trudio da bude koncentrisan samo na teren.

"Pokušao sam da se fokusiram na svaki dan jer kraj se verovatno bliži. Ko zna šta budućnost nosi i kakve prilike bi mogle da se ukažu, ali znao sam da bi to mogle da mu budu posljednje utakmice".

Planove za budućnost već ima...

"Postoji nekoliko stvari koje želim da obavim, ali trenutno mi je prioritet master diploma na psihologiji. Zapravo radim sada na tome", rekao je Rajs.

Bonus video: