„Plavi” oprezni - Borcu se ne smije dati šansa

Košarkaši Budućnost Volija u „Morači” u 19 sati dočekuju Čačane koji su na startu savladali Partizan, a onda izgubili od Crvene zvezde

3871 pregleda 0 komentar(a)
„Moramo da valorizujemo pobjedu nad Partizanom”: Petar Popović, Foto: Savo Prelević
„Moramo da valorizujemo pobjedu nad Partizanom”: Petar Popović, Foto: Savo Prelević

Tri gostovanja u devet dana - Metropolitansu u Parizu, te Partizanu i Unikahi - ne zna se koje je bilo komplikovanije, iscrpnije za košarkaše Budućnost Volija. Skor od dvije pobjede i jednog poraza je svakako pozitivan, uz malo sreće učinak je mogao da bude i perfektan, ali sada je sve to iza Podgoričana. Vrijeme je utakmicu u kojoj će mnogo toga zavisiti upravo od njih i njihove energije.

Podgoričani u 3. kolu ABA lige čekaju Borac, tim koji je na premijeri nadigrao Partizan u Beogradu, a onda se vratio u realnost ubjedljivim porazom od Crvene zvezde u Čačku. Zaključak je jasan - novi ABA ligaš može da bude opasan ako mu se to dozvoli, ali i nemoćan kada ekipa koja je neuporedivo kvalitetnija ima pravi pristup i koncentraciju.

- Sa puno entuzijazma i samopouzdanja čekamo meč sa Borcem. Utakmice u gostima su bile naporne i u fizičkom i emotivnom smislu, pogotovo ako se zna na koji način smo dobili Metropolitans i Partizan, a izgubili od Unikahe. Zato neće biti nimalo lako pronaći dobru energiju, ali to jednostavno moramo da uradimo. Moramo da budemo skoncentrisani kako bismo anulirali dobre elemente u igri koje Borac posjeduje - rekao je trener „plavih” Petar Mijović.

Sve ovo, naravno, nije alibi priča, jer Budućnost ovakve mečeve, bez obzira na to kakav je kalendar, mora da pobjeđuje...

- Naravno da smo favoriti, to moramo da potvrdimo na terenu - poručio je Mijović.

Budućnost je prvi sličan ispit u ABA ligi, protiv Splita u prvom kolu, riješila na najbolji način - rutinskom pobjedom, uz raspoređenu minutažu svih 11 igrača koji su bili u sastavu. To je ono šta se traži i danas, jer nakon okršaja sa Borcem slijedi duel sa Ulmom u „Morači” (srijeda) u 4. kolu Evrokupa.

- Borac je u prvom kolu pokazao kakav kvalitet ima, moramo da budemo maksimalno spremni. Ovaj meč nam je veoma važan kako bismo valorizovali veliku pobjedu nad Partizanom u Beogradu - istakao je bek Budućnosti Petar Popović.

Čačani poručuju: Nerealno zvuči, ali pobjeda nije nemoguća misija

Borac je trijumfom nad Partizanom na neki način upozorio ostale favorite u ABA ligi na šta je spreman. Sada se na Čačane obraća posebna pažnja...

- Ne treba puno pričati kako bih dokazao da je Budućnost apsolutni favorit. Podgoričani su snagu dokazali u dosadašnjem dijelu ABA lige, ali i u Evrokupu. Dobro znamo u kakvoj se situaciji nalazimo. Probaćemo da popravimo utisak u odnosu na onaj koji smo ostavili u meču protiv Zvezde - rekao je trener Borca, nekadašnji plejmejker Marko Marinović.

Timska košarka na oba dijela terena - to želi Amerikanac Entoni Smit.

- Bićemo spremni, a verujem da uz najbolju moguću partiju možemo do iznenađenja. Ni pobjeda nije nemoguća misija, bez obzira na to koliko nerealno zvuči - istakao je Smit.

Bonus video: