Zvezda - Mornar, sudar stilova: Barani protiv "najmoćnije ekipe u ligi"

U Baru su pali Unikaha i Breša, Zadar i Cibona su bili lak plijen, a u nedjelju će ekipa Mihaila Pavićevića biti na najvećem testu - gostovaće Crvenoj zvezdi u Beogradu (20 časova)

3081 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mornar/Media Pro
Foto: Mornar/Media Pro

Prošla su samo dva kola ABA lige, ali nije preuranjeno - košarkaši Mornara su ozbiljni kandidati za visok plasman, za plej-of...

Sastavili su dobar tim, koji na početku sezone pokazuje potencijal, i na evropskoj i na regionalnoj sceni.

U Baru su pali Unikaha i Breša, Zadar i Cibona su bili lak plijen, a u nedjelju će ekipa Mihaila Pavićevića biti na najvećem testu - gostovaće Crvenoj zvezdi u Beogradu (20 časova).

"Zvezda je najmoćnija ekipa u takmičenju, glavni je favorit u ABA ligi", kazao je Pavićević.

Mornar, međutim, ne ide u Beograd da sparinguje sa favoritom...

""Biće to sudar dvije koncepcija i dva stila. Naš tim je tako profiilsan da nam je napad jako oružje i tu smo jedna od najtalentovanijih u ligi. Zvezda, s druge strane, ima igru čvrste odbrane, ne da rivalu da se razigra, razbija sve kretnje", istakao je Pavićević.

Mornar je igrao sa Zvezdom u predsezoni, izgubio prijateljski meč u Beogradu 89:79.

"Tu smo vidjeli koliko su defanzivno jaki. Nadam se da ćemo sada biti spremniji da odgovorimo na tu odbranu, ali i mi moramo da budemo odbrambeno na maksimumu. Za razliku od nas, Zvezda ima jaku igru u oba smjera, a mi još radimo na odbrani, koja jeste funkcionisala u posljednja dva meča. Nadam se da će tako biti i u nedjelju", istakao je Pavićević.

"Očekuje nas, u svakom slučaju, vrlo interesanta utakmica, žao mi je što navijači na tribinama ne mogu da uživaju. No, tako je kako je, nadam se da ćemo svi ostati zdravi i završiti ovu sezonu".

Bonus video: