Mijović: Najbitnije je da smo pobijedili, Žugić zaslužio Vonove minute

Kroz trening se Fedor Žugić izborio da bude najmanje ravnopravan i te minute koje je Von dijelio sa Petrom Popovićem sam dao njemu. Što se Zorana Nikiolića tiče, Vili Rid nam je prva petica, Dragan Apić je iza njega, a nije bila utakmica za Zorana, jer je Borac igrao sa peticama koje šutiraju za tri poena - rekao je Petar Mijović

9411 pregleda 52 reakcija 2 komentar(a)
Fedor Žugić na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević
Fedor Žugić na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević

Petar Mijović je priznao da je protiv Borca očekivao ovakav meč nakon tri vezana gostovanja u sedam dana.

- Upisali smo pobjedu protiv jako nezgodne ekipe, koja nije slučajno dobila Partizan i biće tvrd orah za mnoge ekipe, posebno iz vrha tabele. Određena doza mekanog ulaska u meč i umor su učinili da se tokom cijele utakmice borimo za jednu loptu. Na tri i po minuta prije kraja se činilo da je gotovo, ali neprepoznavanje nekih situacija u odbrani, lake trojke i ulazi rivala su zakomplikovali situaciju. Najbitnije je smo pobijedili - rekao je trener Budućnost Volija.

Rašad Von nije igrao ni sekundu, što je moguća najava rastanka, a nije se „skidao“ ni Zoran Nikolić.

- Kroz trening se Fedor Žugić izborio da bude najmanje ravnopravan i te minute koje je Von dijelio sa Petrom Popovićem sam dao njemu. I u Malagi je odigrao jako dobro, odlučio sam da je vrijeme da dobije šansu. Što se Zorana tiče, Vili Rid nam je prva petica, Dragan Apić je iza njega, a nije bila utakmica za Zorana, jer je Borac igrao sa peticama koje šutiraju za tri poena.

Džastina Kobsa nije bilo na terenu u posljednjih 17 minuta, a i do tada je bio slab.

- Kobs je značajan igrač za nas, od njegovih partija umnogome zavisimo. Imao je preveliku minutažu na posljednjim utakmicama, zbog prevelike potrošnje je došlo do toga da mu koncentracija ne bude na nivou. Imao je više izgubljenih lopti nego obično, pa je odigrao 12 minuta i biće svježiji za naredne mečeve.

Budućnost u timu ima samo 11 igrača nakon teške povrede na Alekse Ilića. Jasno je da su pojačanja neophodna.

- Iskreno mislim da je vrijeme da se ekipa osvježi. Imamo dva problema, dvije situacije gdje moramo da se zaštitimo ili da od postojećeg stanja izvučemo bolju situaciju na terenu. Zbog povrede Ilića smo ostali bez rezervne četvorke, što je teška situacija za Danila Nikolića i Melvina Edžima. Moramo bolje sa startne pozicije dva, da li je to Von ili neko drugi, a na četvorci nam je potreban neko ko će biti iza Danila.

Mijović je apostrofirao izdanja Žugića.

- U Budućnosti odavno jedan igrač od 17 godina nije imao 20 minuta u prosjeku, a imao je i bitnu ulogu u Malagi. Talentovan je, ali ga ne doživljavam kao jedanaestog igrača ekipe, već kao ravnopravnog člana.

U filijali Budućnosti, Studentskom centru, igra nekoliko odličnih košarkaša, ali niko od njih neće preći u redove „starijeg brata“.

- Pavlićević je najbolji igrač ABA 2 lige, Megi je imao izuzetnu sezonu u Obradoiru, ali bi igrač tipa Drobnjaka bio idealan za ovakve utakmice. Sigurno bi nam njegovo prisustvo bilo značajno i za trening i za utakmice, ali ne možemo da ga uzimamo, pa vraćamo zbog pravnih stvari. Uzgred, i problem oko virusa bi nas uveo u rizik da uvodimo bilo koga u naš sistem treninga - zaključio je Mijović.

Trener Borca Marko Marinović je bio svjestan da Budućnost neće biti na vrhunskom nivou poslije gostovanja Metropolitenu, Partizanu i Unikahi.

- Znali smo da je Budućnost odigrala nekoliko mnogo teških utakmica. Vidjelo se na početku da nije u svom prepoznatljivom ritmu, ali još nismo dovoljno iskusni, ni ja kao trener, ni ekipa, da igramo ovakve utakmice. Iz ovoga može da izvučemo neke pouke.

Bonus video: