TRENER MORNARA KRITIKOVAO AJZEU VAJTHEDA NAKON PORAZA OD CRVENE ZVEZDE

Pavićević: Igra nam se raspala zbog plejmejkera, počeo je da divlja da se dokaže Obradoviću

Vjerovatno je htio da pokaže Saši da ga je nepravedno sklonio kad je bio u Lokomotivi. Zbog takve igre je utakmica poslije pet minuta bila završena. Probali smo da se vratimo, ali Zvezda to nije dozvolila - naglasio je Mihailo Pavićević nakon ubjedljivog poraza u Beogradu (93:62)

23018 pregleda 15 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Mihailo Pavićević je bio srećan prije utakmice, jer je Mornar dočekao da se njegov meč sa Crvenom zvezdom najavljuje kao derbi.

Ali, na terenu to njegov tim ni po čemu nije opravdao.

- Utakmica je imala epitet derbija na papiru, žao mi je što nije tako ispalo. Čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobjedi, vidi se da je to ozbiljna evroligaška ekipa i da Sale radi sjajno. I na 30 razlike je igrala u istom ritmu, to je čini drugačijom od ostalih ekipa u ABA ligi - rekao je šampion SR Jugoslavije sa Zvezdom 1998. godine.

Iskusni trener je zamjerio igračima, a posebno Ajzei Vajthedu.

- Džabe upozorenje igračima da igramo protiv kvalitetnije i čvrste ekipe, da moramo timskom, pametnom igrom da odgovorimo. Prvih 20 minuta smo bili u igri, a posebno sam skrenuo pažnju da na početku 3. četvrtine moramo da budemo maksimalno fokusriani. Tada smo potpuno izgubili ritam, igra nam se raspala zbog plejmejkera, koji je počeo da divlja. Igra je neku svoju igru, vjerovatno da pokaže Saši da ga je nepravedno sklonio kad je bio u Lokomotivi. Zbog takve igre je utakmica poslije pet minuta bila završena. Probali smo da se vratimo, ali Zvezda to nije dozvolila - naglasio je Pavićević.