BUDUĆNOST VOLI DOVODI KRILNOG CENTRA

Tejić zamjena za Ilića?

Kako „Vijesti” saznaju, nekadašnji talenat Crvene zvezde je dogovorio saradnju sa podgoričkim klubom, ali će prvo trenirati sa filijalom, Studentskim centrom, kako bi se procijenilo da li može da pomogne prvom timu. Kajl Gibson bi mogao da stigne umjesto Rašada Vona

14662 pregleda 33 reakcija 15 komentar(a)
Lani rivali, uskoro saigrači: Marko Tejić i Suad Šehović, Foto: ABA liga
Lani rivali, uskoro saigrači: Marko Tejić i Suad Šehović, Foto: ABA liga

Petar Mijović je prethodnih dana govorio da mu je nakon povrede Alekse Ilića potrebna rezervna četvorka, kako bi Danilo Nikolić imao zamjenu, a to bi mogao da bude Marko Tejić.

Kako „Vijesti” saznaju, nekadašnji talenat Crvene zvezde je dogovorio saradnju sa podgoričkim klubom, ali će prvo trenirati sa filijalom, Studentskim centrom, kako bi se procijenilo da li može da pomogne prvom timu.

Tejić je 25-godišnji Užičanin, koji je kao mlad igrač nastupao za Zvezdu, a pozajmljivan je FMP-u i Megi. Ovo mu neće biti prvi angažman u Crnoj Gori, jer je 2017. igrao za Sutjesku na kvalifikacionom turniru za ABA 2 ligu.

Kako Nikšićani nisu ispunili cilj, nije produžio saradnju, već je potpisao za grčku Trikalu, a potom igrao za poljski Košalin.

Prošle sezone je opet igrao za FMP, u čijem dresu je bilježio 5,4 poena i 1,8 skokova za prosječno 11 minuta u ABA ligi.

Budućnost traži i beka, jer je Mijović praktično pokazao da više ne računa na Rašada Vona, kad mu nije dao ni sekundu protiv Borca.

Jedna od opcija je član šampionske generacije iz sezone 2017/2018, Kajl Gibson, ali nije jedina.

Jasno je da Budućnost mora brzo da reaguje na tržištu, jer ima samo 11 seniora (od kojih je jedan 17-godišnji Fedor Žugić), što je u ritmu sa dvije utakmice sedmično i dalekim putovanjima neizdrživo na duži rok...