Budućnost u drami do treće pobjede

Tim Petra Mijovića, koji je igrao bez lakše povrijeđenog Džastina Kobsa, u uzbudljivoj završnici je savladao Ulm 73:68 i upisao treći trijumf u grupi B

19900 pregleda 74 reakcija 5 komentar(a)
Trojkama odbio nalet Ulma i riješio meč: Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Trojkama odbio nalet Ulma i riješio meč: Suad Šehović, Foto: Savo Prelević

Na startu Evrokupa, Ulm je na svom terenu nadoknadio minus 14 protiv Mornara i pobjedom izjednačio skor iz prošlogodišnjeg nastupa u drugom po kvalitetu takmičenju na Starom kontinentu.

I večeras je u „Morači” gubio 14 razlike od Budućnost Volija, prišao opasno blizu, ali nije mogao do preokreta - tim Petra Mijovića, koji je igrao bez lakše povrijeđenog Džastina Kobsa, u uzbudljivoj završnici je savladao njemački tim 73:68 i upisao treći trijumf u grupi B.

U 1. četvrtini je djelovalo da je pred „plavima” veoma lak zadatak. Ulaskom Petra Popovića umjesto još jednom „odsutnog” Rašada Vona (igrao nepunih devet minuta, promašio sva četiri šuta za tri poena), Budućnost je postala agresivnija i serijom 9:0 stigla do dvocifrene razlike u 9. minutu (19:9).

Na prvom odmoru je bilo 23:11, a onda je Suad Šehović u 13. minutu pogodio trojku i dodatno bacanje za 29:15, ali „kratka” klupa zbog odsustva Kobsa je morala da se osjeti. Ponestalo je rješenja u napadu, izabranici Jake Lakoviča su počeli da pogađaju i sa 13 uzastopnih koševa smanjili na 29:28.

Budućnost je odlično otvorila 3. četvrtinu, sa osam koševa zaredom stigla do plus 12 (45:33), ali uporni Njemci nisu odustajali. Nekoliko puta su u finišu 3. i početkom posljednjeg kvartala stizali na minus pet, ali je u tim trenucima Suad Šehović radio ono što radi najbolje - ubacivao trojke.

Ono što je činio čovjek kojem je ovo osma sezona u Budućnosti, na drugoj strani je reprizirao Per Ginter, na čijim leđima već 13. godinu počiva Ulm - pogodio je dvije trojke, dao dva bacanja, a onda i asistirao Ajzei Vilkinsu za opasnih 61:58 na manje od sedam minuta do kraja.

Nakon toga se razigrao Dilan Osetkovski i dva minuta i 42 sekunde prije kraja smanjio na 66:65. Trej Landers je u sljedećem napadu promašio zicer za izjednačenje, a Šehović na 117 sekundi do posljednje sirene dao svoju četvrtu trojku za 70:65.

Tačku je stavio Nikola Ivanović novom trojkom na 10,8 sekundi do kraja za 73:66.

On je bio i prvi strijelac meča sa 21 poenom, Šehović je ubacio 13, a dvocifren je bio i Vili Rid sa 10.

Kod gostiju su odskočili Osetkovski sa 18 i Ginter sa 13.

Bonus video: