"tog lika više neću ni da komentarišem"

Hrvati otpisali Hezonju, Rađa poručuje: Zvali smo ga sto puta, ali nije on kao Bojan Bogdanović

"Njegova izjava govori sama za sebe. Može on da bude sarkastičan, ali to što je napisao je istina", rekao je Rađa

4290 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Odgovor Marija Hezonje na Istagramu na pitanje navijača zašto ga nema u reprezentaciji ("zato što sam umoran i ne da mi se") podigla je  mnogo prašine u hrvatskoj košarkaškoj javnosti.

Selektor Veljko Mršić je jasno poručio da Hezonja više nema mjesta u nacionalnom timu, da bi se potom oglasio i legendarni Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta u HKS-u.

"To je problem s kojim se mi dugo borimo. Imaš ljude poput Bojana Bogdanovića kod kojeg nikada nije bilo upitno igranje za reprezentaciju, iako ima 10 puta veću minutažu i status od Hezonje. Imaš čovjeka poput Hrvoja Perića koji dolazi kada nema većine igrača... A onda, s druge strane, ovakve likove kojima se ne da igrati za reprezentaciju. Njegova izjava govori sama za sebe. Može on da bude sarkastičan, ali to što je napisao je istina", rekao je Rađa o košarkašu Portlanda.

"Sto puta smo ga zvali, ja lično nekoliko puta sam mu slao poruke, na koje se uopšte nije udostojio odgovoriti. I dalje čuvam tu poruku, da ne bi bilo da nije tako i da nije istina. Čuvam tu poruku za svaki slučaj", kaže Rađa.

Hezonja je na draftu 2015. bio peti pik na draftu, ali nije opravdao veliki potencijal.

Posljednji put je za Hrvatsku igrao na Olimpijskim igrama 2016.

"Nije opravdao potencijal, to mu se dogodilo zato što je preskakao stepenice u košarci i zbog novca žrtvovao karijeru. Mogao je da zaradi 10 puta više da se držao pravog puta. Ne želim više ni da ga komentarišem. To su njegove odluke i njegovo pravo kako će da vodi sopstveni život", istakao je Rađa.

Preporučujemo za Vas